Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Emirdağ Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve gurbetçi vatandaşlarımız ile tüm Emirdağlılara doyasıya eğlence sunmayı amaçlayan Emirdağ Gurbetçi Festivali, bu yıl da büyük bir coşkuyla başladı. 17. Gurbetçi Festivali, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen görkemli bir kortej yürüyüşü ile açılış yaptı.

Festivalin Açılış Töreni ve Kortej Yürüyüşü

 

Festivalin ilk günü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kortej yürüyüşü ile start aldı. Emirdağ Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleşen bu etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Korteje katılan vatandaşlar, Emirdağ sokaklarında büyük bir coşkuyla yürüdüler ve festivalin heyecanını birlikte yaşadılar 

Kortej yürüyüşünün ardından festival, Emirdağ Millet Bahçesi'nde devam etti. Burada gerçekleştirilen etkinlikler, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Yanık Kışla Halk Oyunları Ekibi'nin sergilediği gösteri, izleyicilerden büyük alkış aldı. Şair Zafer Yıldırım'ın şiir söyleşisi ise edebiyat severler için özel bir an oldu. Aşık Medeni Karataş'ın performansı ve Pars Anadolu Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri de festivalin en çok ilgi gören etkinlikleri arasında yer aldı.

Millet Bahçesi'ni tıklım tıklım dolduran vatandaşlarımız, festival boyunca doyasıya eğlendiler. Belediye Başkanı Serkan Koyuncu'ya teşekkür eden yüzlerce katılımcı, festivalin kendilerine unutulmaz anlar yaşattığını belirttiler. Başkan Koyuncu, festivale gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu güzel festivalde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederim," dedi.

Haber: Esra Dağ