Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na şehir hastanelerine ilişkin beş maddeden oluşan bir soru önergesi sundu. Olgun, yap-işlet-devret modeli ile inşa edilen şehir hastanelerinin sözleşme ve revizyon hükümlerinin kamuoyu ile paylaşılmasını talep etti.

"KAÇ HASTANE KAPATILDI?"

Olgun, şehir hastanelerinin inşası sırasında kaç hastanenin kapatıldığını sorarak, "Şehir Hastaneleri yapılırken bu hastanelere hasta nakletmek için kaç hastane kapatıldı?" diye sordu. Bu soru, şehir hastanelerinin maliyetleri ve sağlık sistemine etkileri konusunda uzun süredir devam eden tartışmaları tekrar gündeme taşıdı.

ŞEHİR HASTANELERİNİN MALİYETLERİ VE ÖDEMELER

Milletvekili Olgun, şehir hastanelerinin maliyetleri konusunda da şeffaflık talep etti. "Bu şehir hastanelerinin her birine kaç yıldır yılda kaç lira ödeme yapılmaktadır?" sorusuyla, devletin bu projeler için ne kadar harcama yaptığını öğrenmek istedi.

Önergesinde şehir hastanelerinin yapımında Sağlık Bakanlığı ile yüklenici firmalar arasındaki uyuşmazlıkları da gündeme getiren Olgun, "Sağlık Bakanlığı ile şirketler arasında yaşanacak uyuşmazlıklarda yabancı tahkime mi gidilecek?" diye sordu. Ayrıca, şehir hastanelerinin sözleşme ve revizyon hükümlerinin kamuoyu ile paylaşılması gerekliliğine dikkat çekerek, bu bilgilerin halkla paylaşılmasının düşünülüp düşünülmediğini sorguladı.

 

HABER: NURBANU SOY