Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Dedesinin 60 yıldır bu sektörde olduğunu söyleyen daha sonra işi babasının el aldığı şimdi de baba mesleğini devir alan Eda Yiber ,akaryakıta ve halk otobüslerine gelen zamlar yüzünden insanların bisiklete yöneldiğini söyledi.

KULLANIMI MASRAFSIZ

Gelen zamlar için bisiklet önerdiklerini söyleyen Yiber ,”Evet, öncelikle gerçekten mazota benzine çok fazla bir zam geldi. Biz bisikleti o yüzden öneriyoruz. Bisiklet hem sağlıklı hem spor için kullanılan hem de masrafsızdır. Yani ayda yılda bir bakımı yapılır. Onun dışında bisiklet sağlık için, spor için çok önemlidir. Benzin, yani araba kullanmaya gerek kalmaz. Gideceğiniz yere kadar götürür. Çoğu akıllı kullanıcılarının arabaya veya otobüse verilen para hem eline kalıyor. Hem de sağlıklı olarak seçtikleri bisikletlere özgürlük yapanlar var tabii ki. şeklinde konuştu.

AFYONA BİSİKLET YOLU YAPILMALI

En çok istediğimiz şeylerden birinin Afyona bisiklet yolu yapılması olduğunu vurgulayan Yiber,” Ben hem bisiklet satıcısı hem de bisiklet binicisi olarak ilk istediğim şeylerden biri. Çünkü arabalar, motorlar olsun bisikletlere hiç önem vermiyorlar, çok sıkıştırıyorlar. Biz çoğu zaman kaldırımdan gitmek zorunda kalıyoruz. Müşterilerimiz de öyle. O yüzden bence bisiklet yolları yapılmalı. Uydukente de var, çok az bir yerde var sayılı. Ama dar sokaklarda, dar caddelerde hiçbir şekilde çıkış yapamıyoruz. Arabalar çıkabiliyor önümüze. O yüzden bence olmalı. dedi.