Gözden kaçırmayın

Tarihi Kuyulu Camii'ne saygısızlıkTarihi Kuyulu Camii'ne saygısızlık

Afyonkarahisar’ın gözbebeği olan beldelerinden Erkmen’de, Belediye Başkanı Yücel Şahin’in seçim vaatleri arasında yer alan alt geçit projesindeki belirsizliğin sürdüğünü ve henüz belediye tarafından somut bir adım atılmadığını sizlere aktarmıştık. Haberimizin ardından Erkmen Belediye Başkanı Yücel Şahin, konuyla ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Haberi okumak için tıklayınız

Cumhuriyet Mahallesi çevre yolu üzerindeki Triovista Konutları önünde yaşanan kazalar tüm Afyonkarahisar halkı tarafından biliniyor. Başkan Şahin, 31 Mart yerel seçimleri öncesi bu bölgeye alt geçit yapacağı sözünü vererek bölgeyi vatandaşlar için güvenli hale getireceğini söylemişti.

YURDUNUSEVEN BÖLGEYİ GÖRDÜ

Aradan geçen 4 aylık süreye rağmen bölgede herhangi bir çalışma başlatılmamış olmasını gündeme taşımamızın ardından özel açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, bölgedeki tehlikenin farkında olduklarına dikkat çekerek, ‘’Beldemiz sınırları içerisinden geçen Çevreyolunun Triovista kısmında yapılması planlanan taşıt ve yaya alt geçidi projesi ile ilgili olarak çalışmalarımız sürmektedir. Konu ile ilgili olarak bölgedeki vatandaşlarımızdan sürekli şikayet ve talepler gelmektedir. Erkmen Belediyesi olarak bu noktaya kavşak veya altgeçit yapılması talebimizi Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü’ne defalarca ilettik. Son olarak AK Parti Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Ak Parti İl Başkanı Turgay Şahin’e konunun önemini ve aciliyetini aktardık. Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven ile konuyu yerinden inceledik. Kendisi Karayolları yetkililerini arayarak çalışma yapılmasını istemiştir’’ dedi.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile İl Koordinasyon toplantısında görüştüklerini aktaran Başkan Şahin, ‘’Karayolları 3. Bölge Müdürlüğüne konuyu tekrar aktardık. Sonuç olarak sorumluluğu Karayolları 3. Böle Müdürlüğü’nde olan Çevre yolunun ilgili kısmına altgeçit veya kavşak yapılması için var gücümüzle çalışıyoruz. En kısa zamanda konunun çözümleneceğine inancımız tamdır’’ ifadelerini kullandı.

ALTGEÇİT PROJESİ BİR HAYAT KURTARMA PROJESİ

İçin insan hayatının tüm projelerden daha önemli olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, ‘’Bu bölgede çok kaza oluyor. Alt geçit projesi bir hayat kurtarma projesi. Ayrıca şuan Erkmen üçe bölünmüş durumda. Eğer bu alt geçidi yaparsak sadece hayat kurtarmış olmayacağız aynı zamanda Erkmen’i de birleştirmiş olacağız. Ben makama nasıl oturduysam öyle kalkacağım. Kimsenin hakkı üzerimde kalmadan, verdiğim sözleri tutmuş olarak bu makamdan kalkacağım. Bizlerden desteğini esirgemeyen Valimiz Sayın Kübra Yiğitbaşı’na, Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan'a, AK Parti İl Başkanımız Turgay Şahin, AK Parti Merkez İlçe Başkanımız Serkan Mumyakmaz'a ve İlimiz bürokratlarına teşekkür ederiz’’ dedi.

 

HABER: NURBANU SOY