Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Afyonkarahisar'ın tanıtımına büyük katkı sağlayan MXGP, NG Hotels'de düzenlenen tanıtım Toplantısında bu yıl 7'incisi düzenlenecek olan Motokros ve Motofest tanıtımını yaptı.

Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke ve siyasi partilerin il başkanları katıldı.

GEÇEN YIL 3,5 MİLYON İZLEYİCİYE ULAŞTI

Programda konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, düzenlenen bu dev organizasyonun Afyonkarahisar’ın tanıtımında büyük rol oynadığına dikkat çekerek 2023 yılında Afyonkarahisar’ın 400 bin kişi ağırladığını toplamda da 3,5 milyon kişiye ulaştığına dikkat çekti.

YILIN EN BÜYÜK ETKİNLİĞİ OLMAYA ADAY

Vali Yiğitbaşı, ‘’ Afyonkarahisar, Dünya Motokros Şampiyonası’na 6 yılda 7.kez ev sahipliği yapıyor. 7-8 Eylül’de düzenlenecek şampiyona da, Dünya Erkekler Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (MXWOMEN), Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) ve Avrupa Motokros Şampiyonasıyla aynı anda 4 şampiyona (EMX250) yine binlerce sporseverin nefeslerini kesecek müsabakalara sahne olacak. 25’ten fazla takım, 150’den fazla yarışçı ve binlerce seyircisiyle bu yıl Türkiye MOTOFEST, ülkemizin 2024’teki en büyük spor ve gençlik etkinliği olmaya aday. Bu konuda da iddialıyız’’ dedi.

Afyonkarahisar’ın tanıtımı için tüm imkanları kullandıklarına dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, ziyaretçilerin bir çoğunun termal turizm amacıyla şehrimize geldiğini söyledi. Bunun yanında, kültür ve tarih gezileri, Mevlevilikten dolayı inanç turizmi, doğa gezileri ve Kocatepe’yi ziyaret eden onlarca ziyaretçi sayesinde yakın tarih turizmi, yaz aylarında tesislere gelen takımlarla da spor turizmi ile Afyonkarahisar’ın binlerce misafiri ağırladığına dikkat çekti.

‘’MİSAFİRLERİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLADIK’’

Dünya Motokros Şampiyonasının sahip olduğu dünyaca ün ve takipçileri dolayısıyla Afyonkarahisar için büyük bir turizm potansiyeli taşıdığının altını çizen Vali Yiğitbaşı, ‘’Bu şampiyonayı gerek buraya gelerek seyredenler ve gerekse ekranlardan takip edenler şehrimizi yakından tanıma imkanına sahip oluyor. Burada, otellerimiz ve turizm tesislerimizle ziyaretçilerimizi en nitelikli şekilde ağırlama imkanlarına da sahibiz. Biz bunun yanında, şampiyona için gelen spor severlerin müsabakalar dışında şehrimizde ziyaret edecekleri alanları yenilemek, ziyaret uygun hale getirmek ve tarihi merkezlerimizde kalıcı bir turizm destinasyonu yaratmak amacıyla şehrimizin turizm alanlarında çalışmalarımızı yürütüyoruz’’ diye konuştu.

Motokros öncesi Afyonkarahisar’ın güvenliğine de dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, gelecek ziyaretçileri her yıl olduğu gibi bu yılda en iyi şekilde ağırlayacaklarını vurgulayarak, Emniyet ve Jandarma ekipleriyle birlikte müsabakaların güvenlik ve asayiş içerisinde geçmesi için tüm önlemlerin alındığını ve Afyonkarahisar’ın MXGP için hazır olduğunu söyledi.

AFYON’A ÜÇ ÖDÜL

Vali Yiğitbaşı, ‘’2018’den bu yana MotoFest kapsamında şehrimizde motor sporcuları ve spor severlerin yanında. 51 konser etkinliğinde 51 sanatçımızı ağırladık. Motor Sporları Merkezi’nin ve festival alanının şehrimizin beş yıldızlı otellerine ve şehir merkezine yakınlığı ve altyapı tesislerinin donanımı sayesinde tüm sanatçılarımızı ve ekiplerini en iyi şekilde ağırladık. Bu hazırlıklar ve altyapımız sayesinde Afyonkarahisar’ın, daha önceki organizasyonlarda kazandığı ‘’En İyi Altyapı”, “En İyi Padok” ve "En İyi Tanıtım Yapan Ülke" unvanlarına ek olarak yeni ödüller kazanacağını umuyorum. Dünya Motokros Şampiyonası ile ülkemizin ve şehrimizin spor turizmi alanında uluslararası düzeyde tanınırlığını artırmak, ülkemizdeki spor turizmini çeşitlendirmek en önemli amaçlarımız arasında. Dünyanın daha fazla ülkesinden daha fazla sporcu ve izleyiciyi şehrimize çekmek için daha çok çalışarak daha iyi organizasyonlara imza atacağız. 2023 yılında organizasyonu 400 bini aşkın kişi yerinde, 3,5 milyonda potansiyel izleyiciye ulaştık. Eminim ki bu yıl çok daha fazla misafiri şehrimizde ağırlayacağız’’ dedi.

‘’BU YILDA AYNI ETKİYİ GÖRMEYİ HEDEFLİYORUZ’’

Dünya Motokros Şampiyonasının Afyonkarahisar’ın dünyaya açılan penceresi olduğunu söyleyen Vali Yiğitbaşı, ‘’Medyada görünürlüğü çok yüksek bir şampiyona olması nedeniyle 7-8 Eylül’de tüm dünyanın gözü Afyonkarahisar’da olacak. TÜRKSAT ile yaptığımız anlaşma sayesinde şampiyona, 6 kıtada, 180 ülkede 3.5 milyar kişiye canlı ulaştırılıyor. Yarıştan sonraki haftada da en az 4’er kez özetler yayınlanıyor. CBS Sports, Eurosport, FOX Sports, NOS, Rai, Redbull TV, MXGP TV, Kreator TV, Movistar, Sport TV, Africa XP, Sporza, mtv MAX, 3 Sport, Brand Sports, Play Sports, Sport TV, TRT Spor ve D Smart gibi önemli kanallar yayıncı olarak yer almıştı. Bu yılda aynı etkiyi görmeyi hedefliyoruz’’ diye konuştu.

Vali yiğitbaşı konuşmasını başka Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanlığının tüm birimlerine, Türkiye Motosiklet Federasyonu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederek sonlandırdı.

 

HABER: NURBANU SOY