Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 7-8 Eylül 2024 tarihlerinde Afyon Motor Sporları Merkezi’nde 7’nci kez gerçekleştirilecek olan MXGP Dünya Motokros Şampiyonası tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke ve siyasi partilerin il başkanları katıldı.

AKÜLKE’DEN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Toplantının açılış koşmasını konuşa yapan Türkiye Motor Sporları Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Afyonkarahisar’ın adının bir adım daha önce çıkması için 2018 yılından itibaren çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, bu etkinliğe destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Asbaşkan Akülke’nin ardından konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar’ın medeniyetlerin buluştuğu, yolların kesiştiği ve Anadolu'nun kilidi bir şehir olduğunu ifade etti.

Afyonkarahisar'ı spor ve kültürün merkezi yapmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Köksal, ‘’Misafirperverliğimizle binlerce sporseveri ağırlamaya hazırlanıyoruz. Bu prestijli organizasyonlar, Afyonkarahisar'ın spor ve turizmi bir arada sürdürebileceğini kanıtlıyor. Ayrıca, bu etkinlikler şehrimizin dünya çapında tanınmasına ve turizm potansiyelinin artmasına da büyük bir katkı sağlıyor’’ dedi.

AFYONKARAHİSAR’DA DEV ORGANİZASYON

Motokors’un hızın, cesaretin ve yeteneğin buluştuğu bir spor dalı olduğunu ifade eden Başkan Köksal, ‘’Afyonkarahisar'ın eşsiz doğası ve modern altyapısıyla birleşen bu heyecan dolu yarışlar, hem katılımcılara hem de izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. MotoFest ile motosiklet tutkunlarına hitap eden etkinlikler, konserler ve gösterilerle şehrimiz bir festival havasına bürünecek. 4-8 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek bu etkinliklerin sadece sporseverleri değil, müzik tutkunlarını, gençleri ve dinamik atmosferi seven herkesi bir araya getirecek’’ ifadelerini kullandı.

Başkan Köksal, dünyanın en yetenekli motokros yarışçılarıyla adrenalin dolu anlar yaşanırken, ülkemizin en sevilen sanatçılarının sahne alacağı konserlerle coşkulu bir atmosfer oluşturacak bu dev organizasyonun Afyonkarahisar’ın sosyal ve ekonomik yaşamına canlılık katacağını söyledi.

‘’SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR’’

Başkan Köksal son olarak, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Afyonkarahisar Valiliği, Belediye ve Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun koordinasyonunda gerçekleştirilecek organizasyonun Afyonkarahisar'ın uluslararası bir marka haline gelmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek, "Valiliğimize, organizasyon için gece gündüz emek veren Belediye çalışanlarına, katkıda bulunan sponsorlarına ve Afyonkarahisar’lı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sporun ve sanatın birleştirici gücü, şehrimizi geliştirecektir. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Sizleri bu heyecan verici etkinliklerde birlikte olmaya ve Afyonkarahisar'ın misafirperverliğini yakından yaşamaya davet ediyorum" dedi.

HABER: NURBANU SOY