Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, emniyet güçleri ile yürütülen çalışmalar hakkında düzenlenen basın toplantısında bilgi verdi, Vali Yiğitbaşı yapılan operasyonlar ve çalışmalar sonucunda büyük ilerleme kat edildiğini ve suç oranlarında azalma gözlemlendiğinin altını çizdi. 

VALİ YİĞİTBAŞI ASAYİŞ İLE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARA DİKKAT ÇEKTİ

Vali Yiğitbaşı, asayiş ve güvenlikle ilgili bir diğer önemli konunun havaya ateş açılması olduğunu vurgulayarak, bu yıl içinde düzenlenen etkinliklerde maalesef üç vatandaşın yaralandığını ve konunun hassasiyetine dikkat çekti. Yapılan iş ve işlemlerle ilgili bilgi veren Vali Yiğitbaşı, tespit edilen 1660 etkinlikte havaya ateş açma vakaları nedeniyle 485 silaha el konulduğunu ve 453.100 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. Ayrıca, bu tür olaylara karışan 5 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını belirtti.  Afyonkarahisar'da düzenlenen düğün ve benzeri etkinliklerde vatandaşların desteği ve katkısının önemini vurgulayan Vali Yiğitbaşı, halkın duyarlılığı ve katılımıyla huzurlu bir ortamın sağlanabileceğine inandığını ifade etti. Ayrıca, İhsaniye ilçesinde artan ziyaretçi sayısının, özellikle yaz aylarında oradaki vatandaşların huzuru için alınan ek tedbirleri de dile getirdi.

VALİ YİĞİTBAŞI SUÇ ORANLARINDAKİ AZALMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Vali Yiğitbaşı konuşmasına asayiş raporuyla devam etti, 9 Temmuz'dan itibaren 2645 asayiş olayının kaydedildiğini ve bu olayların %92'sinin aydınlatıldığını duyurdu. Suç oranlarındaki azalmaya dikkat çekerek, özellikle mal varlığına yönelik suçlarda %59'luk bir düşüşün olduğunu belirtti. Terör, narkotik ve siber suçlarla mücadelede yapılan başarılı operasyonlardan da bahseden Vali Yiğitbaşı, bu alanlardaki olayların da büyük oranda aydınlatılmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

VALİ YİĞİTBAŞI TRAFİK KONTROLLERİNE VURGU YAPTI

Trafik güvenliği konusunda da önemli bilgiler veren Vali Yiğitbaşı, il genelinde yapılan trafik kontrollerinde 80.352 aracın kontrol edildiğini ve 52.950 araca ceza kesildiğini aktardı. Trafik kazaları sonucu ne yazık ki 7 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Vali, vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını ve huzur içerisinde seyahat etmelerini dile getirdi.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı toplantısını basın mensuplarına teşekkür ederek sonlandırdı

Haber: Esra Dağ.