Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi olayına ilişkin verdiği karar üzerine bir açıklama yaptı. Olgun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, hem bir milletvekili hem de bir hukukçu olarak Atalay’a destek verdiğini belirtti.

OLGUN’DAN ANAYASA MAHKEMESİ’NİN KARARINA VURGU

Olgun, Anayasa Mahkemesi’nin Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi kararını geçersiz saymasının önemine dikkat çekerek, "Anayasa Mahkemesi, Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesinin geçersiz olduğuna karar verdi. Bu karar, Anayasa’nın 153. maddesi gereği bağlayıcıdır ve hukuk devleti ilkesinin bir gereğidir" ifadelerini kullandı. Olgun, bu kararın hukukun üstünlüğünü ve adaletin sağlanmasını temsil ettiğini belirtti.

VEKİLLİK İADESİ ÇAĞRISI

Olgun, Atalay’ın vekilliğinin derhal iade edilmesi gerektiğini vurguladı ve bu sorumluluğun sadece bir partiye ya da gruba değil, tüm siyasi partilere ve kamuoyuna ait olduğunu söyledi. "Can Atalay, seçilmiş bir milletvekilidir ve yeri TBMM'dir" diyen Olgun, hukukun üstünlüğünün sağlanması için herkesin görevini yapması gerektiğini ifade etti.

HUKUK DEVLETİ VE ADALET VURGUSU

Olgun, açıklamasının devamında hukuk kurallarının hangi partiye mensup olursa olsun tüm bireyler için eşit şekilde geçerli olması gerektiğini belirterek, "Hukukun ve adaletin sağlanması herkesin görevi olup, bireylerin ve kurumların bu çerçevede hareket etmesi gerekmektedir" dedi. Bu nedenle, Atalay’ın vekilliğinin iade edilmesi konusunda tüm siyasi partilerin ve ilgili makamların ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti.