Gözden kaçırmayın

Tarihi Kuyulu Camii'ne saygısızlıkTarihi Kuyulu Camii'ne saygısızlık

Geçtiğimiz gün eski bir MHP milletvekilinin ve hemen ardından iftiralarıyla meşhur bir Gazetecinin Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile ilgili paylaşımının hedefinin ne olduğu bilinen bir gerçek.

Sözde bir linç girişimi yapıp, Vali ve makamını yıpratmaktı.

Afyonkarahisar Valilik Makamındaki Atatürk portresinin yerinden kaldırıldığı ve yerine Afyon Kalesi resmi konulduğunu iddia eden paylaşım kişilerin cehaletini bir kez daha ortaya koydu.

Ama bu girişim ellerinde patladı.

Eski Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu ve gazeteci İsmail Saymaz’ın sergiledikleri “cehalet” denilen bu girişimin arkasında fitne ve art niyet olduğu aşikâr.

Resim

Bilgi edinmeden, araştırmadan, sormadan yapılan bir paylaşım saçmalıkları peşi sıra getiriyor. Oysa ki Vali Yiğitbaşı’nın sürekli paylaşım yaptığı makam ziyaret fotoğraflarını inceleseler şöyle bir baksalar Valilik Makamı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 ayrı portresini yer aldığını görecekler ama gerçeklere kör oldukları için göremediler.

Gösterilen tepkilerin ardından İsmail Saymaz paylaşımını kaldırmak zorunda kaldı. Eski Milletvekili Vahapoğlu ise cahilliğinin, bilgisizliğinin ardında inatla durarak asıl niyetinin fitne ve fesatlık ortamı oluşturmak olduğunu açıkça ortaya koydu.

Ak Parti Afyon Milletvekillerinin ardından bir tepki açıklaması da MHP Afyon Milletvekili Mehmet Taytak’tan geldi.

Taytak, açıklamasında kendi partisinden olan eski bir Milletvekilinin ismini anmadı ancak Gazeteci İsmail Saymaz’a da ağır eleştirilerde bulundu. Oysa ki ilk paylaşım eski MHP Milletvekilinden gelmişti.

O vekil, paylaşımını kaldırmadı ancak Gazeteci Saymaz kaldırdı.

Yalanın bu kadar tercih edildiği ve istendiği, gerçeğin ise bu kadar itildiği ve reddedildiği başka bir dönemin olmadığını söyledi Mehmet Taytak, haksız da değil...

Önce lafa bakarız laf mı diye? Sonra söyleyene bakarız adam mı diye? sözünü kullanan Taytak’a Valimize ve makamına sahip çıkmasından dolayı teşekkür ediyoruz ancak eski vekillerine de birkaç cümleyle cevap vermesini beklerdik.

www.afyonyerelhaber.com