Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

AK Parti’nin 23. kuruluş yıldönümü olan 8 Ağustos'ta 15'e kadar belediye başkanı ve 3-4 milletvekilinin partiye katılacağına dair iddialar ortaya atıldı. Bu iddialar arasında, ismi geçen Gelecek Partisi Ankara Vekili Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti'ye yeşil ışık yaktı. Yamalı, geçmişte AK Parti kurucusu olduğunu vurgulayarak, olası bir geçiş durumunda Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ile birlikte hareket edeceğini belirtti.

"AHMET DAVUTOĞLU'NUN HABERİ OLMADAN HİÇBİR ŞEY YAPMIYORUZ"

Mustafa Nedim Yamalı, 12punto’ya yaptığı açıklamada, Ahmet Davutoğlu’nun parti içinde yapılan tüm görüşmelerden haberdar olduğunu söyledi. Yamalı, “Ahmet Davutoğlu’nun partide yapılan tüm görüşmelerden haberi var. Her şey genel başkanın bilgisi dahilinde. Görüşmelerimizin çoğu kamuya açık. Genel başkanın iradesi, bilgisi ve onayı olmadan hiçbir şey yapmıyoruz. Biz bir paket değiliz. 6’lı masada isteklerimizi gerçekleştiremedik.” şeklinde konuştu.

"GEÇİŞ OLACAKSA HEP BİRLİKTE OLUR"

Yamalı, AK Parti’ye geçiş konusunda net konuşarak, “Bu görüşmeler genel başkanımızın talimatlarıyla ve son kararı da Ahmet Davutoğlu verir. AKP’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz” dedi. Bu açıklama, Yamalı’nın AK Parti'ye dönüş için yeşil ışık yaktığını, ancak bu adımın yalnızca Ahmet Davutoğlu’nun onayı ve liderliğinde gerçekleşeceğini gösteriyor.

 

HABER: NURBANU SOY