Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti döneminde Afyonkarahisar'a yapılan ulaştırma ve altyapı yatırımlarını değerlendirerek, "Her şey sevdamız Afyonkarahisar için..." dedi. Eroğlu, ilde yapılan bölünmüş yollar, çevre yolları, tüneller, köprü ve viyadükler gibi yatırımları vurgulayarak, bu hizmetleri görmezden gelenlere karşı bir açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti. Eroğlu, “Afyonkarahisar’ın AK Parti’den önceki durumunu hatırlatmakta fayda var. Zira hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür” diyerek geçmişe atıfta bulundu.

BÖLÜNMÜŞ YOLLAR VE KARAHİSAR TÜNELİ

Eroğlu, Afyonkarahisar’da yapılan ulaşım yatırımlarının önemine dikkat çekerek, “2002 yılında sadece 54 km olan bölünmüş yol uzunluğu, 2024 yılında 595 km’yi geçmiştir. Afyonkarahisar-İstanbul arası 10-12 saatten 5 saate, Afyonkarahisar-Ankara arası 5 saatten 2,5 saate, Afyonkarahisar-İzmir arası ise 6 saatten 3 saate inmiştir” ifadelerini kullandı. Ayrıca, 2017 yılında hizmete giren Karahisar Tüneli’nin, ulaşım güvenliğini artırarak trafik kazalarını ve can kaybını en aza indirdiğini belirtti.

ŞEHİRDEKİ HAVA KİRLİLİĞİNE SON VEREN ÇEVRE YOLU

Afyonkarahisar’ın jeopolitik önemine değinen Eroğlu, şehrin Türkiye’nin en önemli ulaşım kavşaklarından biri olduğunu ifade etti. Şehir merkezinden geçen ağır vasıtaların neden olduğu hava kirliliğine çözüm olarak yapılan 19 km uzunluğundaki çevre yolunun, bu sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırdığını söyledi. Eroğlu, çevre yolunun kenarlarını da yeşillendirerek şehre estetik bir katkı sağladıklarını belirtti.

HIZLI TREN YATIRIMI VE GELECEK PLANLARI

Eski Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’a yapılmakta olan en büyük yatırımlardan birinin de hızlı tren olduğunu vurguladı. “Ankara – Afyonkarahisar – İzmir Hızlı Treni gerçekleştiğinde, şehrimiz bir kademe daha ileriye taşınacak” diyen Eroğlu, İstanbul- Kütahya- Afyonkarahisar- Antalya ve Konya- Afyonkarahisar- İstanbul hatları ile şehrin hızlı trenlerin kavşak noktası olacağını belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yatırımı yakından takip ettiğini ve sürecin hızlandırılması için talimat verdiğini aktardı.

AFYONKARAHİSAR’IN ULAŞIM MERKEZİ OLARAK ÖNEMİ

Eroğlu, Afyonkarahisar’ın transit yolcu ve yük taşımacılığının merkezi haline geldiğini belirterek, şehre modern bir otobüs terminali kazandırdıklarını ifade etti. Ayrıca, Zafer Havalimanı’nın 2012 yılında hizmete girmesiyle şehrin hava ulaşımında da önemli bir noktaya ulaştığını vurguladı. Son olarak, uluslararası alanda da şehrin öneminin arttığını ve Irak Kalkınma Yolu’nun Avrupa’ya ulaşırken Afyonkarahisar’dan geçeceğini müjdeledi.