Gözden kaçırmayın

  Dünya boşanma oranı açıklandı, Bakın Türkiye kaçıncı sırada? Dünya boşanma oranı açıklandı, Bakın Türkiye kaçıncı sırada?

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ ACİL DURUM İLAN ETTİ

Bunun üzerine Dünya Sağlık Örgütü'nün son raporları, tüm dünyayı etkileyen Mpox virüsünün yayılmaya devam ettiğini gösteriyor. DSÖ, yayınladığı 35. durum raporuyla Haziran 2024'ten bu yana 26 farklı ülkeden toplam 934 yeni laboratuvar onaylı Mpox vakası ve bunların neden olduğu 4 ölüm vakasının bildirildiğini duyurdu. Bu veriler, virüsün global ölçekte aktif bir tehdit olmaya devam ettiğini işaret ediyor.

Rapordan alınan bilgilere göre, bildirilen vakaların çoğunluğu Afrika bölgesinde olup, bu vakaların %96'sı sadece Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden rapor edildi. Amerika, Avrupa ve Batı Pasifik bölgelerinden de önemli sayıda vaka bildirimi yapıldı. İlginç bir şekilde, Güneydoğu Asya bölgesinden sadece 11 vaka rapor edilirken, Doğu Akdeniz bölgesinden herhangi bir vaka kaydedilmedi. DSÖ, ülkelerden gelen bildirimlerin düştüğünü ve bunun gerçek vaka sayılarını tam yansıtmayabileceğini ifade ediyor. Bu sonuçlar üzerine Dünya Sağlık Örgütü, virüse karşı acil durum ilan etti.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş