Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, AK Parti’yi tarım politikaları üzerinden sert bir dille eleştirdi. Erhan, CHP’nin 31 Mart seçimlerindeki başarısı ile birlikte ülkeye değer katmaya devam ettiğini vurguladı. "Çiftçiyle yan yana gelmeyen milletvekilleri, sonunda çiftçilerin dertlerini öğrenmeye başladılar. CHP olmasaydı, AK Parti çiftçinin sesini asla duymazdı" diyerek, partilerinin tarım konusunda önemli bir farkındalık yarattığını belirtti.

ANKARA’DA ÇİFTÇİLERİN SORUNLARI GÜNDEME TAŞINDI

Erhan, Afyonkarahisar’lı çiftçilerin sorunlarını Ankara’da ilgili bakana ilettiklerini ve bu durumun çözüm yollarının bulunmasına vesile olduklarını söyledi. "Patates, buğday ve sütle ilgili çektiğimiz videolar amacına ulaştı. Çiftçimizin sesi duyulmaya başlandı. Bizim için önemli olan kimin ne yaptığı değil, çiftçimizin sorunlarına çözüm bulunmasıdır. Ülkemizde çiftçi olmak çok zor, ancak son yıllarda hiçbir ürünün para etmediği bir dönem yaşamamıştık" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE SERT ELEŞTİRİ

AK Parti'nin 23. kuruluş yıldönümü kutlamaları hakkında da sert eleştirilerde bulunan Erhan, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş bayramını kutlamaktan imtina edenler, kendi kuruluşlarının kutlamasını yapıyor. 23 yıl boyunca ülkemizin tüm değerlerini yerle bir ettiniz ve şimdi kutlama yapıyorsunuz. İşçi, emekli, çiftçi zor durumda, gençler ülkeyi terk etmek istiyor, kadın cinayetleri artıyor, esnaf kredi borcunu ödeyemiyor. Bütün bunlar olurken siz kutlama yapıyorsunuz" dedi.

ÇİFTÇİ VE EMEKÇİ İÇİN ACİL ÇÖZÜM GEREKLİ

CHP İl Başkanı Erhan, Afyonkarahisar’da çiftçilerin zor durumda olduğunu ve geçim sıkıntısı çektiğini belirterek, "Gezip görüyoruz. Ne köyde ne de şehirde geçim kalmadı. Çiftçi ürününü ucuza satmak zorunda bırakılıyor, ama şehirde fiyatlar el yakıyor. Halkımız temel ihtiyaçlarına bile ulaşmakta zorlanıyor. Ekonomiyi düzeltmek istiyorsanız, önce çiftçinin, emekçinin, emeklinin yaşam standartlarını düzeltmeniz gerekiyor" diyerek, ekonomik sorunların çözümü için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.