Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Afyonkarahisar'daki vişne, kiraz, patates, fasulye ve salatalık üreticilerinin yaşadığı sorunları TBMM gündemine taşıdı. Olgun, yaptığı basın toplantısında, "Afyonkarahisarlı üreticilerimizle birlikte oldum, dertlerini dinledim" diyerek çiftçilerin içinde bulunduğu zor durumu kamuoyuyla paylaştı.

PATATES ÜRETİCİSİNİN ZOR DURUMU

Olgun, özellikle patates üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, "Afyonkarahisar’ın Dinar, Sandıklı ve Şuhut bölgelerinde en kaliteli patates üretiliyor. Ancak bu yıl patatesin tarladaki alım fiyatı 3,50 TL, oysa 1 kg patatesin maliyeti 8 TL. Üreticilerimiz, patatesin tarladan sökme bedelini bile karşılayamaz durumda" dedi.

SALATALIK ÜRETİCİLERİ DE MAĞDUR

Kornişon salatalık üreticilerinin de benzer sorunlar yaşadığını belirten Olgun, "Afyonkarahisar’da yetişen salatalıklar, turşu fabrikalarının aracıları tarafından düşük fiyatlarla alınmaya çalışılıyor. Üstelik, ödemeler 8-10 ay sonra yapılmak isteniyor. Üreticilerimiz bu şartlar altında geçinemez hale geldi" ifadelerini kullandı.

KİRAZ VE VİŞNE ÜRETİCİLERİ SEFİL DURUMDA

Afyonkarahisar'da yetişen kiraz ve vişne üreticilerinin de büyük sıkıntılar çektiğini dile getiren Olgun, "Dünyanın en kaliteli kirazı ve vişnesi Afyonkarahisar’da yetişiyor. Ancak bu yıl, düşük rekolte ve açıklanan düşük alım fiyatları nedeniyle üreticilerimiz büyük zarar etti. Kiraz ve vişne üreticilerimiz adeta sefilleri oynadılar" şeklinde konuştu.

TARIM POLİTİKALARINA ELEŞTİRİ

Hakan Şeref Olgun, mevcut tarım politikalarını eleştirerek, "Üreticilerimizin yaşadığı bu krizler, hükümetin tarım politikalarının başarısızlığını gösteriyor. Çiftçilerimizin sesini duymayan iktidar, onları yalnız bırakıyor. Biz İYİ Parti olarak, üreticilerimizin yanında olmaya ve onların sorunlarını gündeme taşımaya devam edeceğiz" dedi.

 

HABER: NURBANU SOY