Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

Basın toplantısına Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Turgay Şahin, Ak Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Ak Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan katılımları ile gerçekleştirildi.

KUTLAMAMIZA ANLAM KAZANDIRMAK İSTEDİK

Toplantıda açılış konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Turgay Şahin yaparak şunları söyledi: “23 yılının yıl dönümü aklen yurt dışında 23 kurban Afyonda yurt içinde 23 kurban 23 çocuğun sünneti 23 bakkalın veresiye defterlerinin kapatılması törenimize ve kutlamamıza  anlam kazandırmak istedik. Çok partili siyasi hayatımıza geçişimizden 2001 yılına kadar siyasetinde ötesinde çok başka mücadele vardı. Türkiye’de askeri vesayet, akademik vesayet ,sermaye vesayeti altında yol almaya ilerlemeye çalışan siyasetin önüne nihayetinde bir duvar çıkıyor. Sık sık demokrasiye reset atılıyor. Milli irade eninde sonunda vesayet karşısında pes etmek zorunda bırakılıyordu. Bu kısır döngü son halkası olan postmodern Darvin’in mottosu olan 28 şubat 1000 yıl sürecek diyenler aslında meselenin kavganın ne olduğunu da tahrik etmişlerdir. Herkesin rahatsızlıkları farklıydı. Kimisi başörtüsü üzerinden yaşanılan ayrışmayı tasrif etmedi ,Kimisi kasım 2000- 2001 krizlerinden yeter artık dedi, kimisi teröre, kimisi muasır medeniyet hedefinden 3-5 asır geride kalmamıza tepki verdi, kimisi de atanmış bir Cumhurbaşkanına seçilmiş başbakana anayasa kitapçığı fırlatarak ayar vermeye çalışmasını hazmedemedi herkesin gerekçesi farklı olsa bile hemen hemen tavır aynı oldu. Bir yeni aradı ve buldu.”  

BU MEMLEKETE BÜYÜK HİZMETLER YAPIYOR

O dönemde Türkiye'de büyük sıkıntılar ekonomik sıkıntılar olduğunu vurgulayan Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise şunları söyledi: “O dönemde 14 Ağustos 2001’de artık hiçbir değişiklik gibi olmayacak ayrılma açıp kararlanmakla alıştırılan ayda sayın Cumhurbaşkanımızın özgürlüğünde AK Parti kuruldu. Kuruluş sürecinde biz de o tarihte kurucu AK Parti Genel Başkanı'nın ve ARG Başkanı'na Sayın Şimşek'in Ordu Büyükşehir Milletvekili Başkanımız İdris Bülent Bey'in yanında çalışmalar da doldu. Daha sonra hükümetler sence bu başkanımız genel başkan olmasına rağmen 3 Kasım 2002 devrinde seçimler alınmazdı. İptal edildi. Hatırlatmanız yerine rahmetli Kemal bey ve Maliye Bakanımız kaydedildi ve listeye o girdi. 18 Kasım'da AK Parti yeni hükümeti kurdu, devraldı ve yeni maaştan kısa seçimlerini yeniden başlayacak Sayın Cumhurbaşkanımız 2003’den itibaren başbakan ve cumhurbaşkanı olarak bu memlekete büyük hizmetler yapıyor ve yapar. “

23 YIL İÇERİSİNDE NELER YAPTIK

23 yıldır ne icraatlar yaptıklarını sayan Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven şunları söyledi:” AK Parti’mizin bugün 23’üncü yılı, yani partimiz 23 yaşında bir çocuğun doğup büyüdükten sonra ki en verimli çağı diyebiliriz. Partimiz kurulduğu gün 14 Ağustos 2001 yılında her şey güllük gülistanlık değildi. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a muhtar bile olamaz derken ödediği bedel karşısında, aslında vermemesi gereken fakat vermek zorunda bırakıldığı mücadeleler sonunda muhtar oldu ama Cumhurbaşkanımız oldu elhamdülillah. Bizler partimizin kurulduğu günden bugüne kadar nice badireler atlattık nice mücadeleler verdik. 15 Temmuz 2016 yılında ise bu ülkeyi adeta temelinden dinamitle patlatarak yok etmek isteyen kitleye karşı mücadele ettik. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘milletimi meydanlara davet ediyorum’ cümlesiyle, milletimizin ferasetiyle 15 Temmuz’da büyük bir belayı başımızdan def ettik. Cumhurbaşkanımız 10 yıl önce 10 Ağustos 2014 tarihinde ilk defa halk oylaması yapılarak %52 oranında oyla seçildi. Tabi birileri diyor ki ben sandıktan çıktım, seçildim. Siyasetçilerin hepsi sandıktan çıkıyor. Biz kez daha söylemek istiyorum bizler vatandaşımızın kullandığı oyları ve sandıktan çıkan sonuçları her zaman baş tacı yaptık. Bizler yine aynı şeyi söylüyoruz ve herkesten de aynı saygıyı bekliyoruz.

Bir kez daha belirtmek istiyorum; Cumhurbaşkanımız bugüne kadar yapılamaz denilenleri yaptı. Başarılamaz denen ne varsa başardı. Sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyada mazlum milletlerin umudu oldu. Böyle bir liderin kurduğu partide çalışmak, hizmet etmek ise bizlere nasip oldu. Ne kadar şükretsek azdır. Umudun, geleceğin ve icraatın partisi AK Parti’dir.”

Haber: Elveda Mihriban Danabaş – Esra Dağ