Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Aşağıçaybelen köyünde mevcut dar yollar ve yola yakın konumdaki elektrik direklerinin yol açtığı ulaşım sorunlarına çözüm bulmak için kolları sıvayan İl Özel İdaresi ekipleri, 1,5 km uzunluktaki sathi kaplama asfalt yol çalışmalarını tamamlayarak yolu genişletti ve elektrik direklerini güvenli bir biçimde yer değiştirdi. Aşağıçaybelen köyü ana ulaşım yolu üst yapı iyileştirmesiyle birlikte artık daha kaliteli ve konforlu bir hal alacak.

ÇOBANÖZÜ KÖYÜ İLE KIRKA BELDESİNDE ULAŞIM KALİTESİ ARTTI

Sinanpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çobanözü köyü yolunda da çalışmalar son hızıyla devam etti. Altyapı ve genişletme işlemleri geçmiş yılda tamamlanan bu güzergahta, 3,7 km'lik üst yapı çalışmaları da bitirilerek halkın kullanımına sunuldu. Ayrıca, yine Sinanpaşa ilçesine bağlı Kırka beldesinin yolunda sıcak asfalt serimine devam edilmekte olup, bu işlemler tamamlandığında 2 bin 74 kişinin yaşadığı beldede ulaşım çok daha yüksek standartlara ulaşacak.
İl Özel İdaresi'nin yatırım programları çerçevesinde Kızıldağ ve İnli köyleri arasındaki yol güzergahı da modernleşti. Şehir merkezi yakınındaki Kızıldağ köyü ile Çay ilçesi İnli köyü arasındaki sıcak asfalt çalışmasının tamamlanmasıyla bu köyler daha erişilebilir bir konuma geldi. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgeye yapılan bu yol iyileştirmelerinden yaklaşık 2 bin 700 kişilik bir nüfusun faydalanacağı belirtiliyor. Daha önce genişletilen yolların yanı sıra, 2 km'lik sıcak asfalt serimi ile başlayan çalışmalar 5 km'lik kısımın ağustos ayında tamamlanmasıyla Konya-Afyon karayoluna 7 km'lik kaliteli bir asfalt yol ile bağlanacak.

Haber: Esra Dağ