Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin 1 Eylül itibarıyla yaş haddi nedeniyle emekliliğe sevk edilirken, yerine Orgeneral Ali Çardakcı atandı. Kararnamede dikkat çeken diğer bir nokta ise 23 ilin emniyet müdürünün değiştirilmesi oldu. Bu değişikliklerden 16 emniyet müdürü, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı.

İL JANDARMA KOMUTANLIKLARINDA YENİ GÖREVLER

Afyonkarahisar İl Jandarma eski Komutanı Yılmaz Kırgel, Van Merkez Jandarma Komutanlığı’ndan Muş İl Jandarma Komutanlığına atandı. Bunun yanı sıra, İzmir, Kahramanmaraş, Bursa, Manisa, Muğla ve daha birçok ilin jandarma komutanları da değişikliklerden etkilendi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE DEĞİŞİKLİKLER

Kararname ile Asayiş Daire Başkanı Tolga Yılmaz Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne atanırken, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı Ahmet Metin Turanlı Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Aynı zamanda, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Faruk Aydın Tokat Emniyet Müdürlüğüne, Tokat Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ise Aydın Emniyet Müdürlüğüne atandı.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NDA YÜKSELMELER

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda da önemli değişiklikler yaşandı. Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir Koramiralliğe terfi ederken, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tuğamiral Cengiz Ünver Tümamiralliğe yükseltildi. Ayrıca, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına atanarak görev değişiklikleri arasında yer aldı.

41 İLİN JANDARMA KOMUTANI DEĞİŞTİ

Kararnameyle birlikte, 41 ilin jandarma komutanı değişti. Bu değişikliklerden etkilenen iller arasında İzmir, Bursa, Manisa, Muğla ve Mardin gibi büyük şehirler de bulunuyor. Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda da 30 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere 6 general bir üst rütbeye, 16 albay ise generalliğe yükseldi.

Resmi Gazete’de yayımlanan atamalar ve görev değişiklikleri ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda büyük bir yeniden yapılanma sürecine girildi.