Gözden kaçırmayın

2024 Yılının İkinci Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı Yapıldı2024 Yılının İkinci Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı Yapıldı

Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş, Enerji Kentler Birliği olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile bir araya gelerek, ilçenin enerji projelerini görüştü. Görüşmede, Sandıklı’nın enerji potansiyelinin daha verimli kullanılması adına planlanan projeler detaylıca ele alındı. Özellikle 1300 kWp kapasiteli arazi GES (Güneş Enerji Santrali) projesi ve 532 kWp çatı GES projesi için ödenek talepleri üzerinde duruldu.

JEOTERMAL BAŞARIYA VURGU

Toplantıda, Sandıklı’nın jeotermal kaynaklar konusunda Türkiye’de ilk sırada yer alması ve bu kaynakların sera ısıtması başta olmak üzere farklı alanlarda etkin bir şekilde kullanılmasına dikkat çekildi. Başkan Öztaş, Bakan Bayraktar’a, Sandıklı’nın jeotermal kaynaklarının daha da verimli hale getirilmesi için planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öztaş, jeotermal enerjiyle ısıtılan seraların, bölge ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti.

GELECEK İÇİN PLANLANAN ÇALIŞMALAR

Sandıklı Belediyesi, mevcut jeotermal enerji potansiyelini en üst seviyede kullanarak ilçenin enerji bağımsızlığını artırmayı hedefliyor. Başkan Öztaş, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Bakan Bayraktar’ın ilçeye gösterdiği ilgi ve desteğe teşekkür etti. “Tüm çabamız Sandıklı için” diyen Öztaş, ilçenin enerji projelerinin başarıyla hayata geçirilmesi için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.