Gözden kaçırmayın

2024 Yılının İkinci Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı Yapıldı2024 Yılının İkinci Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı Yapıldı

Üreticilerin her zaman yanlarında olmaya devam ettiklerini belirten Milletvekili Ali Özkaya; fazla üretimden kaynaklı büyük sıkıntı yaşayan üreticileri ve tarım işçilerini tarlada ziyaret ederek, beklentilerini ve yaşadıkları sorunları dinleyip, çözümü için yapabileceğimiz çalışmaları konuşmuştu.

Tespitlerinin ardından Ali Özkaya, Cumhurbaşkanı yardımcısı ile Tarım ve Ticaret bakanlarıyla görüşmeler yaptıklarını ve ilettikleri hususlarda daha önce kalkan ihracat yasağına şimdi de destek geldiğini belirtti.

Özkaya; “ Bu yıl ülkemizde patates üretiminin fazlalığından kaynaklı fiyatların düşmesinden dolayı çiftçilerimizin eleştirilerini Sn. Cumhurbaşkanı Yardımcımıza, Sn Tarım ve Ticaret Bakanlarımıza ilettiğimiz hususlarda daha önce kalkan ihracat yasağına şimdi de destek geldi. 15 Ağustos- 31 Aralık 2024 tarihleri arasında ton başına 500 TL ihracaat desteği verilecektir. İhtiyacımızın fazlası yaklaşık 1,5 milyon ton patatesin ihracıyla inşallah bir miktar daha fiyat istikrarı sağlanacaktır”dedi.

Resim