Gözden kaçırmayın

  Dünya boşanma oranı açıklandı, Bakın Türkiye kaçıncı sırada? Dünya boşanma oranı açıklandı, Bakın Türkiye kaçıncı sırada?

Son dönemlerde ülke genelinde yaşanan orman yangınları giderek sayısını artıyor. Geçtiğimiz yıl 1 Ocak ve 15 Kasım tarihleri arasında ülke genelinde çıkan yangınlar 2 bin 539 olarak kayıtlara geçerken bu yıl henüz Kasım ayına dahi gelemeden bu sayı üçe katladı.

Türkiye’de 1 Ocak 2024 tarihinden bu yana toplam 5 bin 314 orman ve kırsal alan yangını meydana geldi. Bu yangınlardan 2 bin 424’ü orman yangını olarak kayıtlara geçti. Yangınlarla mücadelede, ülkenin sahip olduğu hava araçları hayati bir rol oynadı.

HAVA ARAÇLARI YANGIN SÖNDÜRMEDE KRİTİK GÖREV ÜSTLENDİ

Yetkililer, hava araçlarının yangınla mücadelede toplam 6.887 saat uçuş gerçekleştirdiğini ve 24.335 sorti yaptığını açıkladı. Bu operasyonlar sırasında, yangınların söndürülmesi için 88.345 ton su havadan boşaltıldı.

Orman yangınlarıyla mücadelede yer alan ekipler, yangınlar karşısında büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Yangınlara müdahale eden ekiplerin yoğun çabaları, yangınların kontrol altına alınmasında büyük önem taşıyor.