Gözden kaçırmayın

Dünyanın en etkili bilim insanları AKÜ’de!Dünyanın en etkili bilim insanları AKÜ’de!

1920 yılında kurulan Transportation Research Board (TRB) kuruluşunun Ulaştırma Mühendisliği alanında dünya çapında saygın bir dergisi olan Transportation Research Record (TRR), 2024 yılında yayımlanan “Systematic Literature Review and Scientometric Analysis on the Advancements in Electrically Conductive Asphalt Technology for Smart and Sustainable Pavements” başlıklı derleme makalesinde AKÜ öğretim elemanlarının başarılarını öne çıkardı.

PROF. DR. GÜRER, DÜNYADA EN ÜRETKEN DOKUZUNCU ARAŞTIRMACI

Transportation Research Board yer alan Makalede; Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahit Gürer, “Elektriksel İletken Asfalt Teknolojisi” konusundaki en üretken dokuzuncu araştırmacı (konu ile ilgili tüm dünyadaki araştırmaların yüzde 1,1’i) ve ülke olarak Türkiye bu konuda en çok araştırma yapan üçüncü ülke olduğu belirtildi. Konuyla ilgili Türkiye’deki araştırmaların tamamı; Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahit Gürer ve araştırma ekibi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Fidan, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Arş. Gör. Burak Enis Korkmaz ve Dazkırı Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ayfer Elmacı Korkmaz  tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Laboratuvarında gerçekleştirildi.

ULUSLARARASI ALANDA TAKDİR EDİLDİ

Transportation Research Board dergisinde yer alan makale ilgili açıklamada bulunan Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahit Gürer, AKÜ’nün bu alandaki araştırma ve katkılarının uluslararası alanda takdir edildiğini ifade etti. Çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Gürer, “Bu alanda Hidronik Akıllı Buzlanma Önleyici Sistemlerin İletken Asfalt Betonlarıyla Birlikte Kullanımının Araştırılması başlıklı TÜBİTAK 1001 projesi Mühendislik Araştırma Destek Grubu’nda (MAG) önerilen 277 proje arasından desteklenmeye hak kazanmıştı. Araştırma ekibimizle, çalışmalarımıza devam edeceğiz, Desteklerinden dolayı Üniversite yönetimine ve çalışma ekibime teşekkür ederim” dedi.