Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

Dinar ilçesinde yaşanan ve iki kişinin hayatını kaybettiği, on kişinin yaralandığı trafik kazası sonrası Afyonkarahisar'da siyasi tansiyon yükseldi. İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun’un, kazanın ardından AK Parti Milletvekili Ali Özkaya'ya yönelttiği eleştiriler, Özkaya'nın sert yanıtı ile karşılık buldu.

ÖZKAYA’DAN SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN CEVAP

Kazanın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Ali Özkaya, Hakan Şeref Olgun'un eleştirilerine sert sözlerle yanıt verdi. Özkaya, kaza sonrası yapılan açıklamaların siyaset malzemesi olarak kullanılmasını eleştirerek, “Siyaset insanların acıları üzerinden yürütülecek bir yarış değildir” dedi. Özkaya, kazadan sonra herhangi bir taziye mesajı yayımlamayanların, kendi açıklamalarına tepki gösterdiğini ifade ederek, bu durumu “siyasi çıkar elde etme çabası” olarak nitelendirdi.

“ACILAR ÜZERİNDEN SİYASİ RANT KOVALAYANLARLA POLEMİĞE GİRMEYECEĞİM”

Özkaya, kazanın ardından yapılan açıklamaların, acıları istismar etmekten öteye gitmediğini belirterek, muhalefeti, siyasi rant peşinde koşmakla suçladı. “Siyaset hizmet ve eser üretme yoludur” diyen Özkaya, böylesi acı durumların siyasi malzeme yapılmasının yanlış olduğunu vurguladı.

Kazaların önüne geçmek adına Ulaştırma Bakanlığı ile alternatif güzergahlar üzerinde çalışıldığını belirten Özkaya, bu projelerin hayata geçirilmesiyle kazaların en aza indirilmesi hedeflendiğini ifade etti. Ancak bu çabaların bile siyasi çıkar malzemesi yapılmasına karşı olduğunu belirten Özkaya, “Biz, acılar üzerinden siyasi rant devşirmeyeceğiz” dedi.

“HALKIMIZIN VİCDANINA HAVALE EDİYORUM”

Özkaya, açıklamasının sonunda, Hakan Şeref Olgun'un eleştirilerini, “tek dertleri siyasi ikballeri olanlar” olarak tanımladı ve bu tür söylemleri “milletin vicdanına” havale etti. Kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha taziye dileklerini ileten Özkaya, yaralıların tedavilerinin yakından takip edildiğini belirterek, bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti.