Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

İl Başkanı Şahin, bu önemli tarihle ilgili yaptığı açıklamada 26 Ağustos'un başlatılan Büyük Taarruz ve 30 Ağustos'ta kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin Anadolu topraklarının ebediyen Türkiye'nin yurdu olarak kalmasında kilit bir rol oynadığını vurguladı. Batı emperyalizminin uzun süreli tehditlerine karşı Türk milletinin gösterdiği kararlılık ve mücadele ruhu sayesinde kazanılan zaferin büyüklüğünü vurguladı.

UYANIK OLMANIN ÖNEMİ

Tarihte Türk ve İslam toprakları olan yerleri kaybetmenin nedenlerine değinen Şahin, çağın gerisinde kalmamak ve uyanık olmanın önemini hatırlattı. Gerekli tepkiyi veremeyen pek çok coğrafyanın Türk bayrağının dalgalanmamasının, ezan seslerinin yükselmemesinin acısını hissettirdiğini dile getirdi.

Ayrıca Turgay Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mareşal Fevzi Çakmak gibi zaferin mimarlarını, Yüzbaşı Agah Efendi ve Albay Reşat Çiğiltepe gibi şehitleri anarak, tüm ecdada şükranlarını sunarken 26 Ağustos Büyük Taarruz'un ve Afyonkarahisar'ın kurtuluşunun yıl dönümünü kutladı. Aynı zamanda, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlu olmasını dile getirdi ve millete işgal görmeme temennisinde bulundu.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş