Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Taytak, bu tarihi günün yalnızca Afyonkarahisar halkı için değil, tüm Türk milleti için büyük bir anlam taşıdığını vurguladı.

Milletvekili Taytak, mesajında Afyonkarahisar’ın, milli mücadelenin en kritik noktalarından biri olduğuna dikkat çekti. "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 25 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur," diyen Taytak, bu zaferin Türk milletinin var olma ve yaşama arzusunu tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

"BU ZAFER, TÜRK MİLLETİNİN YENİLMEZLİĞİNİN İLANIDIR"

Milletvekili Taytak, 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk milletinin iradesi dışında dayatılan her türlü planı ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına gömdüğünü ifade etti. Cumhuriyetin ilanıyla sonuçlanan bu zaferin, Türk milletinin kendi topraklarında asla yenilemeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olduğunu vurgulayan Taytak, "Bu şanlı geçmişe sahip çıkmak, bizlere düşen en önemli görevlerden biridir" dedi.

AFYONKARAHİSAR HALKININ FEDAKARLIĞI VE CESARETİ

Milletvekili Taytak, Afyonkarahisar halkının bağımsızlık uğruna gösterdiği cesaret ve fedakarlık ile adeta destan yazdığını ifade ederek, bu toprakların kolay kazanılmadığını ve bu bağımsızlığın değerinin bilinmesi gerektiğini unutmamak gerektiğini belirtti.

KAHRAMANLARA MİNNET

Milletvekili Taytak, mesajını şu sözlerle tamamladı: "Bu duygu ve düşüncelerle, başta başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Afyonkarahisar’ın kurtuluşunun 102. yılını en içten dileklerimle kutluyor, tüm hemşerilerime huzur, sağlık ve mutluluk diliyorum."