Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Özkaya, Afyonkarahisar’ın İstiklal Harbi’nde önemli bir konuma sahip olduğunun altını çizdi ve Türk milletinin tarih boyunca esarete boyun eğmediğini belirtti.

"AFYONKARAHİSAR, KURTULUŞ VE KURULUŞUN ŞEHRİ"

Milletvekili Özkaya, mesajında, 25 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal komutasındaki orduların vatan, bayrak, namus ve mukaddesat uğruna verdiği mücadele sonucunda, Afyonkarahisar’ın 27 Ağustos 1922’de işgalden kurtarıldığını ifade etti. Afyonkarahisar halkının da bu süreçte Çelikalay gibi birliklerle işgale karşı mücadele ettiğini belirten Özkaya, bu kahramanlığın asla unutulmaması gerektiğini vurguladı.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHTEN ALDIĞI İLHAMLA GÜÇLENİYOR"

Tarihten alınan ilhamla Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün muazzam bir noktaya ulaştığını ifade eden Özkaya, milletimizin asil duruşuyla bağımsız ve gelişmiş bir Türkiye hedefiyle çalıştıklarını belirtti. "Bugün bizlere düşen görev, vatanına, bayrağına, milletine ve mukaddesatına bağlı yeni nesiller yetiştirmektir," diyen Özkaya, ülkemizi maddi ve manevi işgale karşı korumanın vatandaşlık ödevi olduğunu vurguladı.

"AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM"

Milletvekili olarak Afyonkarahisar’ın kurtuluşunun 102. yılında hizmet etmekten gurur duyduğunu belirten Özkaya, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile yad ediyorum," ifadelerini kullandı.

Özkaya, Afyonkarahisarlıların kurtuluş gününü en kalbi duygularla tebrik ettiğini belirterek mesajını tamamladı.