Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yurdunuseven, Afyonkarahisar'ın, Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi'nde oynadığı kritik role vurgu yaptı. "Afyonkarahisar, Cumhuriyet'in kazanıldığı topraklar olarak anılmayı hak eden bir şehirdir," diyen Yurdunuseven, şehrin her karış toprağında atalarının kanıyla yoğrulmuş bir vatanın izlerinin olduğunu belirtti.

"AFYONKARAHİSAR, KURTULUŞUN KİLİT NOKTASI"

Yurdunuseven, Afyonkarahisar’ın kurtuluşunun, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası olduğunu ifade etti. 26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe'den başlayan top atışlarının, Türk ordusunun düşman mevzilerini delip geçtiği kahramanlık dolu bir destanın başlangıcı olduğunu belirtti. "Aziz milletimiz, elindeki tüm imkansızlıklara rağmen, vatanını ve bayrağını korumak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır," diye konuşan Yurdunuseven, bu mücadelenin Türk milletinin vatanına olan bağlılığını bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

"AFYONKARAHİSAR'DA ZAFERİN FİTİLİ ATEŞLENDİ"

Viyana kuşatmasından sonra Osmanlı ordularının 239 yıl süren geri çekilişinin, Afyonkarahisar’da sona erdiğini hatırlatan Yurdunuseven, "26 Ağustos sabahı Kocatepe’den başlayan mücadele, 27 Ağustos’ta Afyonkarahisar'ın düşmandan temizlenmesiyle büyük bir zafere dönüştü," dedi. Yurdunuseven, bu zaferin, Kurtuluş Savaşı'nın fitilini ateşlediğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attığını vurguladı.

"GAZİ MUSTAFA KEMAL VE SİLAH ARKADAŞLARINA MİNNETLE"

Yurdunuseven, mesajında Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ne de değinerek, Türk ordusunun bu büyük zaferle Anadolu’nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya ilan ettiğini belirtti. "Afyonkarahisar’da kazanılan zafer, bağımsız Türk Devleti’nin doğuşunu müjdelemiştir," diyen Yurdunuseven, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle andığını ifade etti.