Gözden kaçırmayın

Korkmaz’dan sağlık personellerini sevindirecek haber!Korkmaz’dan sağlık personellerini sevindirecek haber!

Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılında başlatılan ve anne ve çocuk sağlığının korunması, çocuk hastalıklarının azaltılması ve bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü de Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş unvanını almak için yoğun bir çalışma içerisinde.

Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş unvanı, “Bebek Dostu Destekleyici Kuruluşta 7 Adım” stratejileri çerçevesinde belirlenen kriterleri yerine getiren kurum ve kuruluşlara veriliyor. İl Sağlık Müdürlüğü, bu unvanı almak için gerekli fiziksel düzenlemeleri tamamlayarak, personeline iki saatlik eğitimler düzenledi. Tüm kıstaslar sağlandıktan sonra, gerekli dosya hazırlanarak Sağlık Bakanlığı’na sunulacak. Dosyanın uygun görülmesi durumunda, İl Sağlık Müdürlüğü de Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş unvanına sahip olacak.

BEBEK DOSTU DESTEKLEYİCİ KURULUŞLAR ÇOĞALMASI HEDEFLENİYOR

Bu unvan daha önce ilimizde Özdilek, AFİUM ve Park Afyon AVM’ler, Sosyal Güvenlik Kurumu, Adliye, Maliye ve AFTAŞ Otogar İşletmesi gibi yedi kuruma verilmişti. İl Sağlık Müdürlüğü'nün de bu unvanı almasıyla birlikte, bebek dostu destekleyici kuruluşların sayısının artması bekleniyor.

HABER: ESRA DAĞ