Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Afyonkarahisar’da 11 Temmuz’da meydana gelen depremde minaresi ve şerefesi hasar aldığı için ibadete kapatılan Kurtuluş Camisinin tadilatının yapılarak bir an önce ibadete açılması isteniyor.

Kent merkezindeki caminin minaresindeki taşlar depremde yerinden oynadı. Minarenin en üst kısmı yaklaşık 10 cm yerinden kaymış durumda. Şerefe kısmının duvarları ise yerinden çıkmış adeta sallanıyor.  Depremin üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen mühürlenen camide hiçbir çalışmanın olmadığı öğrenildi.

Vatandaşların sıklıkla kullandığı bir bölge olan ve her gün altından yüzlerce insanın gelip geçtiği Kurtuluş Camisinin minaresindeki kayma ve şerefenin duvarlarındaki taşların yerinden çıkmış olması büyük tehlike arz ediyor.

Minare, cadde kısmına doğru olduğu için minareden düşebilecek bir taş direk olarak insanlara zarar verebilecek durumda. Tam da kaldırım kenarında bulunan minarenin bir an evvel tadilatının yapılarak caminin ibadete açılmasını isteyen vatandaşlar, her gün korku içinde durduklarını söylediler.

Minarenin alt kısmındaki kaldırımdan her gün yüzlerce insanın gelip geçtiğini, araçların park edildiğini belirten vatandaşlar, olası bir yıkılma veya taş düşmesi sonucu ciddi yaralanmaların olabileceğini söylediler.

Mahalle halkı ve cami cemaati, bu güne kadar hiçbir çalışmanın yapılmadığı belirli birkaç kişinin kültür varlıkları kurulundan geldiğini belirterek camiyi mühürleyip gittiklerini söylediler.

Caminin akıbetinin ne olacağı, yıkılıp yeniden mi  yapılacağı, sadece minarenin mi tamir edileceği ve ne zaman ibadete açılacağı vatandaşlarca merak ediliyor.