Gözden kaçırmayın

AKÜ, Enerji Verimliğinde Örnek Üniversite oldu!AKÜ, Enerji Verimliğinde Örnek Üniversite oldu!

Bu programla, gençlerin yeni yaşam tarzlarına daha sağlıklı bir başlangıç yapmaları amaçlanıyor. Ayrıntılara göre, İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı, İsmail Hakkı Kasapoğlu liderliğindeki çeşitli idari yetkililerin katılımıyla gerçekleşti ve uyum programının detayları ele alındı.

ADAPTASYON SÜRECİ HIZLANACAK

Toplantıda, öğrencilerin Afyonkarahisar kenti hakkında farkındalık kazanmalarını, yurt hayatını ve üniversite kültürünü içselleştirmelerini sağlamak adına bir dizi çalışma planlandığı kamuoyuyla paylaşıldı. Uyum programının, sosyal ve akademik destek unsurlarını içereceği belirtildi.

Afyonkarahisar'a ilk defa gelecek öğrenciler ile ailelerinin karşılanması için otogarda özel karşılama stantları kurulması planlanıyor. Bu stantlarda yurt ve gençlik çalışanları yer alacak ve yeni gelenlere şehir hakkında önemli bilgiler aktarılacak, böylece adaptasyon süreci hızlandırılacak.

BAŞARILI BİR BAŞLANGIÇ İÇİN

Bu uyum süreci boyunca öğrencilere psikososyal destek de sağlanacak. Sosyal hizmet, psikoloji ve rehberlik alanlarında uzman kişiler tarafından yürütülen bu destekle öğrencilerin hem duygusal hem de sosyal bir başlangıç yapmaları amaçlanıyor. Diğer yandan gençlere, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sunduğu kamplar, yarışmalar ve projeler gibi etkinlikler hakkında bilgiler verilecek.



İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, açıklamasında uyum programının önemine değinerek, öğrencilerin Afyonkarahisar'daki üniversite hayatlarına başarılı bir başlangıç yapmalarını sağlamak için her yıl bu programa büyük önem verdiklerini belirtti. Kasapoğlu, tüm imkanların bu amaçla seferber edileceğini ve öğrencilerin rahat bir geçiş yapmalarının sağlanacağını ifade etti.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş