Gözden kaçırmayın

 Amatör sporlarda büyük buluşma Amatör sporlarda büyük buluşma

Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) 4 Eylül’de başladı. Afyonkarahisar’ın il protokolünden, spor camiasının üst düzey yöneticilerine kadar herkes MXGP’ye odaklanmış durumda. TFF’nin adeta öksüz kalan takımı Afyonspor ise 9 Eylül’de kendi sahasında ağırlayacağı İskenderun Spor mücadelesinde yine kendi başına mücadele edecek.

Şehirde her ne kadar sporla ilgili büyük organizasyonlar yapılsa da Afyonspor'un kaderi, adeta göz ardı ediliyor.

2024-2025 sezonunda TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek Afyonspor için düzenlenen basın toplantısında Afyonspor’un eski Başkanı Erkan Çelik’e zehir zembelek sözler sarf eden TSYD Başkanı Nadir Güzbey, Çelik'in belediyeden gelen 3.5 milyon TL'lik çeklerin nerede olduğunu sormuş ve tüm bunları mahkemeye taşıyacağını belirtmişti.

‘GÜZBEY’E GEREKLİ DESTEK VERİLMELİYDİ’

“O gün bu açıklamaları yapsaydık bu takım ligde kalmazdı. Şehrimizin valisi, belediye başkanı, milletvekilleri ile birçok toplantı yapıldı ama sorunu çözemediler’’ diyerek kulüp içindeki sorunları öğrenince devreye girdiklerini söyleyen Güzbey’in daha sonra basın açıklamalarında söz ettiği sorunların ardından, devasa projeleri gündeme getirdi.

Ancak Nadir Güzbey’in bu işin içinde olmasını istemeyenler ve projelerine destek verilmemesi nedeniyle Afyonspor’u mevcut Başkan Niyazi Ertaş’ın kucağına bıraktı.

Güzbey’in görevi devretmesinin, “Üstesinden gelemedi paçayı sıyırdı’’ şeklinde yorumların yapılmasını da beraberinde getirirken, konunun aslında Afyonspor’a ve yönetime destek verilmemesi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Nadir Güzbey, düzenlediği basın toplantısında Afyonspor’u 7 kişinin icraya verdirdiğini açıklamış ancak bu kişilerin isimlerini vermemişti. Bu kişilerin kimler olduğunu bilmek isteyen Afyonspor taraftarları, Afyonspor’un yalnız bırakıldığı bu dönemde yetkilere ‘’Artık bir çare’’ nidalarıyla yeniden seslendi.

Afyonspor’u soymuşlar, hırsızlık var diye veryansın eden Güzbey’in elinde tüm belgelerin ve bilgilerin olduğu biliniyor ve Güzbey’in bunları açıklaması kamuoyunca bekleniyor.

MXGP’NİN GÖLGESİNDE KALAN AFYONSPOR

4 Eylül’de başlayan Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP), şehirde büyük bir heyecan yaratırken, Afyonspor’un bu organizasyonun gölgesinde kalması ise dikkat çekti. Sponsorluk desteği sağlayan NG Güral Hotels’in, Afyonkarahisar’ın tek gözbebeği futbol takımı olan Afyonspor’a hiçbir destek vermemesi ise tepkilerin odağı haline gelmeye başladı. Şehirdeki tüm kaynakların ve enerjinin motokros etkinliğine yönelmesi, Afyonspor’un yalnız bırakıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Şimdi herkes merak ediyor, Afyonspor’un hali ne olacak.

‘’KİME UMUT BAĞLAYALIM’’

Afyonspor taraftarları, bu güne kadar takıma hiç destek vermeyen, konuya el atmayan siyasilere mi, “İstedikte vermediler’’  diyecek olan Belediye Başkanına mı, kulübü soymuş soğana çevirmişler, icraya vermişler diyen Nadir Güzbey’e mi, yoksa takıma bir Hoca dahi bulamayan mevcut yönetime mi kime umutlarını bağlayacakları şaşırmış durumdalar.

UNUTMADAN…

Amatörden bir takımı süper lige çıkarmanın maliyeti en az 500 milyon. Bal liginden bir takımı çıkarmak için en az 250-300 milyon lazım. Afyonspor’un şu anki borcu 60 milyon…

Artık yorum sizlerin…

Bizler de gazeteciler olarak Afyonspor taraftarlarının bize yönelttiği soruları bizlerde yöneticilere aktarıyoruz, ‘’İyi de bu takım nolcek?’’