Gözden kaçırmayın

Adı çıktı dokuza inmez oldu sekize Afyon’un en tehlikeli mahallesi gerçekten Çavuşbaş mı? Adı çıktı dokuza inmez oldu sekize Afyon’un en tehlikeli mahallesi gerçekten Çavuşbaş mı?

Afyonkarahisar Çayırbağ beldesinde 9 Ağustos Cuma günü akşam saat 22.00 sularında zincirleme trafik kazasını görüntülemek isteyen gazeteciye jandarmadan tehtit.

 

"JANDARMA GÖREVLİSİ GAZETECİYE MÜDAHALEDE BULUNDU"

Kaza sonrasında kamusal alanda görevini yerine getirmekte olan gazeteci, olayı görüntülemek isterken jandarma astsubayının engellemesi ile karşılaştı. Jandarma astsubayı, gazeteciye yönelik tehditkâr ve hakaret içerikli davranışlarda bulunmuş; bu durumun ardından da savcılığa şikayetçi olmuştur. Afyonkarahisar Jandarma Alay Komutanı Albay Tolga Yağan'ın, süreci biliyor olmasına rağmen, ilgili personel hakkında herhangi bir işlem yapmadığı iddia ediliyor.

 

 "İDDİALAR ARDI ARDINA"

Olaya ilişkin kınama mesajının yayınlanmasından sonra jandarmanın şikayetçi olması ve gazeteciden bilgi talep ettikleri yönündeki ifadeler de tartışma yaratmış durumda. Gazeteciler, olay yerinde jandarmadan bilgi talep etmedikleri; buna karşın şikayet dilekçesinde neden yalan ifade kullanıldığı konusunda anlam çıkaramadıklarını dile getiriyorlar.

 "GAZETECİLİK GÖREVİNE  JANDARMA TUTUMU"

Açık bir alanda görevini yürüten gazeteciye karşı jandarma personelinin tehdit veya hakaret içeren davranışlarda bulunmasının kabul edilemez olduğu, tarafların yalnızca görevlerini yerine getirmesi gerektiği vurgulanıyor. İddialara göre, suç işleyen jabdarmanın, amiri tarafından sessiz kalınarak korunması ve sonrasında şikayetçi çıkması ise yankı uyandırmış durumda.

 

"YETKİLİLERE SORUŞTURMA ÇAĞRISI"

Bu talihsiz olay, İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı ve Gazeteci Ahmet Uçmak'ın başına geldi. Gazeteci Uçmak ve kamuoyu, yetkililere olaya müdahil olmaları ve bahsi geçen personel hakkında gerekli soruşturmayı başlatmaları için çağrıda bulunuyor. Bu olay, basın özgürlüğünün ve görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilerin karşılaştığı güçlükleri bir kez daha gözler önüne sermiş durumda.

HABER: ESRA DAĞ