Gözden kaçırmayın

Dünyanın en etkili bilim insanları AKÜ’de!Dünyanın en etkili bilim insanları AKÜ’de!

Bugün itibariyle başlayan 2024-2025 Eğitim ve Öğretim dönemi, çocukların güvenli bir ortamda eğitim almasını sağlamak için geniş çaplı güvenlik önlemleriyle başladı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, okulların çevresinde önemli denetimler gerçekleştirdi.

OKUL ÇEVRELERİNDE SIKI DENETİM

Asayiş, Narkotik ve Trafik ekipleri, il merkezindeki 47 ilkokul, 45 ortaokul ve 29 lisenin çevresinde denetimler yaptı. Bu kapsamda, okul önlerinde ve çevrelerinde güvenliği tehdit edebilecek unsurlara karşı önlemler alındı. Okulla ilişkisi olmayan kişiler, okul çevresindeki park ve bahçeler, metruk binalar gibi alanlar titizlikle kontrol edildi.

SERVİS ARAÇLARINA ÖZEL DENETİM

Okullara öğrenci taşıyan servis araçları ve sürücüler de denetimlerin bir parçası oldu. Öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gidip gelmesini sağlamak için, trafik kurallarına uyum ve araçların teknik şartlara uygunluğu kontrol edildi. Bu denetimlerin, özellikle okula yakın bölgelerde yoğunlaştırıldığı bildirildi.

ZARARLI MADDELERE KARŞI ÖNLEMLER

Okul çevresindeki kahvehaneler, play station ve internet salonları, ayrıca çocuklar için sağlık açısından tehlikeli olabilecek madde satışı yapan iş yerleri de denetimden geçti. Çocukların tehlikeli maddelere erişimini engellemek için bu tür işletmelere yönelik kontroller sıklaştırıldı.

DENETİMLER YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

Çocukların suça karışmasının veya suçun mağduru olmasının önüne geçmek amacıyla yapılan bu denetimler, eğitim yılı boyunca devam edecek. Özellikle fiziksel ve ruhsal gelişimlerine zarar verebilecek zararlı alışkanlıklar ve tehlikeli maddelerden korunmaları için bu çalışmalar titizlikle sürdürülecek.

 

Haber: Selda Şenkaya