Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

Afyonkarahisar’da düzenlenen Motofest etkinliği, AK Parti ve CHP arasında süregelen polemiğin odağı haline geldi. AK Parti Afyonkarahisar İl Binası'nda düzenlenen basın toplantısında, Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan’ı sert sözlerle eleştirmişti. Sevim, özellikle Motofest’te sahne alan sanatçının yaptığı iddia edilen bölücülük propagandasına neden tepki gösterilmediğini sorgulamıştı.

SEVİM’DEN YENİ YANIT: "KENDİM YAPTIM EDASIYLA POZ VERDİ"

Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın AK Parti’nin eleştirilerine cevabının ardından, Sevim’den bir açıklama daha geldi. Sevim, Köksal’ın açıklamalarını yetersiz bulduğunu belirterek, "Bir aydır kameralar karşısında organizasyonu sahiplenerek adeta 'kendim yaptım' edasıyla poz veren hanımefendi, sorumuzu anlayamamış olmalı" ifadelerini kullandı. Sevim, Motofest’teki sanatçı seçimine tepkisiz kalınmasına yönelik eleştirisini yineledi.

BÖLÜCÜLÜK İDDİASI VE CEVAP SAVAŞI

Sevim, belediyenin sanatçı seçimi konusunda rolü olduğunu iddia ederken, Köksal’ın açıklamalarının konuyu saptırma çabası olduğunu savundu. "Biz burada getirilen şarkıcının yapmış olduğu bölücülük propagandasına neden tepki gösterilmediğini sorguladık. Anlayamadıysanız bir kez daha okumanızı tavsiye ederiz. Sanatçı seçiminde belediyenin de görüşünün alındığını önceki organizasyonlardan biliyoruz, panikle alelacele açıklama yaptırmanız bu durumu ört bas edemez" dedi.