Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Bugün düzenlenen İYİ  Parti Basın toplantısından İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı MuhammeT Mısırlıoğlu yaptığı konuşmada İŞKUR’da torpil yapıldığına dair iddiada bulundu.

Milli eğitimin Bakanlığı okulları açmasıyla beraber milli eğitim okullarına yardımcı eleman hizmetli eleman tedariği İŞKUR vasıtasıyla yapıldığını söyleyen Mısırlıoğlu, ” Dokuz aylık elemanlar alınıyor. Bu elemanlar İşkur’a müracaat ediyor, yaşadıkları ilçede veya köyde, beldede. Bunların müracaat ettikleri köylere, beldelere göre de daha önceden Ankara'dan çekilen kuraları bu sefer il bazında yapılıyor  ve İlçelerde çekiliyor.” dedi.

SANKİ ÖNEMLİ BİR İŞ YAPIYORLAR

Afyon'un birçok yerinden ihbar geldiğini vurgulayan Mısırlıoğlu şöyle devam etti :” Şimdi Başmakçı ilçemizde bir okula 63 kişi hizmetli alımları için  müracaat ediyor. 21 ya da 22 kişi alınacak. 63 kişi müracaata alınıyor. Bu 63  kişiden 56’sı kuraya tabi tutuluyor. 7 kişi  kuraya bile tabi tutmuyorlar. İsimlerini hemen İŞKUR müracaat listesi sayfasından siliyorlar, çıkartıyorlar ama kura çekim listesine almıyorlar. Bu 7 kişiye de yapılan bir açıklama yok. Sadece özel politikalar falan fıstık diyorlar. Sanki bir önemli bir iş yapıyor ya İŞKURCU’lar. Sayın Müdürüm sana sesleniyorum. Peşindeyim.”

Başkan Mısırlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı” Buradan Başmakçı AKP Kadın Kolları İlçe Başkanı ne hikmetse bu İŞKUR’un marifetiyle Başmakçı'daki o kuradan her dönem çekiliyor ve her dönem aynı okula çekiliyor. Yani bu dönem değil, her dönem. Ve AKP'den giden alınacaklar listesi kuradan çıkıyor ama o kurada yedi kişiye hiçbir şey söylemeden de kurağa dışı bırakılıyor. Ya arkadaşlar anayasanın onuncu maddesi herkese açık. Ne diyor? Dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din mezhep ve benzeri sebepler ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşittir diyor. Sen bu 7 kişiye hangi eşitliğe uymadığı için kura dışı bıraktın. Sayın Müdürüm ve orada Başmakçı'da bu kura çekimini yapanlar, Başmakçı Kaymakam'ı, Afyonkarahisar Valisi bununla ilgili İŞKUR Müdürü hepinize sesleniyorum. Milli eğtimden varsa o işin içinde birileri, milli eğitimdeki arkadaşlar. Bir araştırın bakalım.”

Haber: Elveda Mihriban Danabaş