Gözden kaçırmayın

Kültürel hazine yüzde 86 tamam!Kültürel hazine yüzde 86 tamam!

Toplantıda Afyon turizmine dair önemli konuşmalar yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın Yaptı.

Müdür Altın, Afyonkarahisar ili kültür ve turizm açısından volkanik bir yanardağ benzer olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:” Yurt dışından gelen değerli katılımcılarımızın ilk önce şehir gezisinde yaptırdık. Geleneksel lezzetlerimizi tatlılar merkezdeki termal otellerimizi incelediler daha sonra Ayazini ve diğer gezilmesi görülmesi gereken gezi rotalarımızdan bir dizi teknik incelemelerde bulundular. Şunu söyleyeyim ki Afyonkarahisar ili Turizm kültür ve turizm açısından volkanik bir yanardağ benzer. Üzerinde biraz kül var onu da hep birlikte kaldıracağız.

ANTALYA, İSTANBUL ONLARIN SEVİYESİNE GETİRMEK HEPİMİZİN BİRİNCİ HEDEFİDİR

Afyonkarahisar’ın Türkiye’deki diğer turistlik şehirler gibi olabileceğini söyleyen Altın konuşmasına şunları ekledi: ”Güçlerimizi birleştirdiğimiz zaman artık Afyonkarahisar da diğer illerimiz gibi Antalya, İstanbul onların seviyesine getirmek hepimizin birinci hedefidir. En büyük avantajımız ise bizim termal sularımız sahip olmamızdır. Termal sularında kültür turizminde bunların tamamlayıcısıdır. Yurt dışından gelen misafirlerimiz gittikleri zaman şunu talep ediyoruz. Bu ziyaretiniz mutlaka olumlu bir geri dönüşün olmasını arzuluyoruz. Nasıl Karadeniz Bölgesinde Orta Doğudan misafirlerimiz akın akın gelmekte ise bizde artık bu aşamadan sonra Afyonkarahisar’ımıza Orta Doğudan Misafir getirtmek zorundayız.”

BİZ AKRABAYIZ

Toplantının devamında Vali Kübra Güran Yiğitbaşı il dışında olduğundan Vali Yardımcısı Ali Uysal devam etti. Vali Yardımcısı Ali Uysal ise Şunları söyledi:” Anadolu toprakları, Türkiye, Kafkasya, Balkanlar ve Orta Doğu ortasında bir karargah. Yani üç kıtayı birleştiren topraklar. Eşi benzeri olmayan topraklar ve bizim Araplarla çok tarihi kültürel bir ortak yanımız var. Bunu hepimizin bildiği gibi, bunu tarihi anlatmaya gerek yok. Birbirimize çok yakın hissediyoruz. Biz akrabayız, dostlarız. Eğer şehri gezdiniz, istekleriniz, eksik bulduğunuz yerler, önerileriniz varsa biz bunu belediyeyle ve bütün kurumlarla otururuz. En kısa zamanda gidermeye çalışırız. Ben bu bölgedeki turizmin en iyi olacağını biliyorum. Bu bölgedeki turizmin en iyi olacağını da öğretmek istiyorum.”

Haber: Elveda Mihriban Danabaş