Gözden kaçırmayın

Tarihi Kuyulu Camii'ne saygısızlıkTarihi Kuyulu Camii'ne saygısızlık

Afyon Yerel Haber, pazarın nabzını tuttu. Afyonkarahisar’da çarşamba günleri Güvenevler Mahallesinde kurulan Çarşamba Pazarı’nda sebze, meyve ve balık fiyatlarını sizler için derledik.

SEZONU ERKEN AÇILDI AMA FİYATI CEP YAKTI

Bu yıl erkenden açılan balık sezonu ile balıklar tezgahtaki yerlerini aldı. Omega açısından büyük bir besin kaynağı olan balıklarda, vatandaşlar en uygun fiyatlı balığı tercih etti. Bu kapsamda balık tezgahlarının en uygun fiyatlı balığı ise kilosu 100 TL’den hamsi oldu. Hamsiyi kilosu  150 TL’den sardalya ve istavrit takip ederken tezgahın en pahalı balığı ise  kilosu 200 TL’den Mercan balığı oldu.

SEBZE FİYATLARINDA DURUM NE?

Pazarın en pahalı sebzesi ise mantar oldu. Mantarın kilosu 100 TL’den satılırken, kışlık sos yapmak isteyenler ise domatesin kilosunu  15 TL’den aldı. Salatalığın kilosu 20 TL’den satılırken salataların vazgeçilmezi marul ise kilosu 25 TL’den satıldı. Pazar tezgahlarında sıkça gördüğümüz havucun kilosu 15 TL, nane ve terenin demeti 10 TL’den, patates ise 4 kilo 50 TL’den tezgahta yerini aldı.

PAZARIN EN PAHALI MEYVESİ ÇİLEK

Pazarda en pahalı meyve ise kilosu 80TL’den çilek oldu. Çileği takip eden hünnap kilosu 70 TL, muzun kilosu 54 TL üzüm ve şeftali ise kilosu 40 TL’den satıldı. Tezgahta yerini alan diğer meyvelerden armutun kilosu 25 TL’ye satılırken elmanın kilosu ise 20 TL’den tezgahın en ucuz meyvesi oldu. Yaz aylarının en çok tercih edilen meyvesi karpuz ise kilosu 80TL’den satıldı.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş