Gözden kaçırmayın

Yeni istihdam kapıları aralanıyorYeni istihdam kapıları aralanıyor

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Parlak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı liderliğinde başlatılan “Tarımda Yeni Dönem” uygulaması kapsamında, yeni tarımsal üretim ve destekleme modeliyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda hem yüz yüze hem de online toplantılarla kurum personelinin bilgilendirildiğini belirten Parlak, “Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli”nin, bitkisel üretimde planlamayı ve desteklemeyi yeni bir boyuta taşıdığını ifade etti.

YENİ DESTEKLEME MODELİ VE STRATEJİK ÜRÜNLER

29 Ağustos tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe giren “Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli”, üretim planlamasının stratejik ayağını oluşturuyor. Parlak, bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde 13+1 stratejik ürün belirlediğini, bu ürünleri eken üreticilerin planlı üretim desteği alabileceğini söyledi. Destekleme modelinde temel destek, planlı üretim desteği ve üretimi geliştirme desteği olmak üzere üç temel destek kalemi bulunduğunu vurguladı.

HAYVANCILIKTA YENİ DESTEKLEME MODELİ

Yeni model yalnızca bitkisel üretimi değil, hayvancılığı da kapsıyor. Parlak, hayvancılık desteklemelerinin de iki ana başlık altında toplandığını belirtti: Temel Hayvancılık Desteği ve Ürün Geliştirme Desteği. Bu desteklemeler; temel, yönlendirici ve verimlilik kriterlerine göre verilecek.

ÇİFTÇİLERE BÜYÜK FIRSATLAR

Afyonkarahisar’da tarımsal üretim yapan çiftçiler için büyük bir fırsat sunan bu yeni destekleme modeliyle, hem bitkisel hem de hayvansal üretimde kalite ve verimliliğin artırılması amaçlanıyor. Parlak, modelin doğru bir şekilde uygulanması için tüm kurum personelinin bilgilendirildiğini ve çiftçilere bu desteklerin en doğru şekilde aktarılacağını belirtti.