Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde bulunan Dort Deresi ile ilgili yaşanan hukuki sürece katılarak, köylülerin haklı mücadelesinde yanlarında olduklarını vurguladı. Afyon Bölge İdare Mahkemesi’nde görüşülen davaya katılan Görgöz, Doğancık köyü halkının yanında yer aldıklarını ve köylülerin sağlıklı yaşam hakkını savunacaklarını ifade etti.

KUM OCAĞI PROJESİNE TEPKİ

Görgöz, Doğancık köyünde açılması planlanan kum ocağıyla ilgili ciddi sorunlar yaşandığını dile getirdi. "Dort Deresi'nin yatağı üzerine kum ocağı açılması ve buradaki kumun başka bölgelere taşınması amacıyla bir firmaya ihale edilmiştir" diyen Görgöz, projenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın denetimindeki bir şirket tarafından hukuka aykırı bir şekilde "ÇED Gerekli Değildir" kararıyla onaylandığını belirtti. Bu kararın ardından bölgedeki kum taşıma faaliyetlerinin başladığını söyledi.

SEL FELAKETİ RİSKİ VE MEYVECİLİK FAALİYETLERİNE TEHDİT

Görgöz, kum ocağı projesinin yalnızca çevreyi değil, bölge halkının geçim kaynaklarını da tehlikeye attığını vurguladı. Kum ve çakıl alımının Dort Deresi yatağını yok ettiğini ve sel felaketi riskini artırdığını belirterek, bu durumun ayrıca bölgedeki Akifer yapısını bozduğunu, Akşehir ve Eber Gölleri'nin kuruma sürecini hızlandırdığını söyledi.

"Bölge halkının ana geçim kaynağı olan meyvecilik riske girmiştir" diyen Görgöz, aynı zamanda alüvyon toprakların yok edilerek, halkın geleceğinin tehlikeye atıldığını ifade etti.

CHP'NİN DESTEĞİ SÜRÜYOR

Mahkemenin bilirkişi raporlarına rağmen köylülerin haklı taleplerini dikkate almadığını belirten Görgöz, CHP olarak köylülerin taleplerinin arkasında olduklarını ve ihalenin iptali ile yürütmenin durdurulmasını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Konuyu CHP Çevre ve İklim Bakanlığından Sorumlu Gölge Bakan'a ileteceğini belirten Görgöz, "Doğancık köylülerimizin sağlıklı yaşam haklarına, doğamıza, su kaynaklarımıza sahip çıkacağız" diyerek açıklamalarını tamamladı.