Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Türkiye Görme Engelliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mesut Yurt, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ı engellilere karşı çifte standart uygulamakla suçladı. Yurt, görme engelli sporcuların ve derneklerinin taleplerinin belediye tarafından geri çevrildiğini belirterek şu açıklamada bulundu;

"Ben Türkiye görme engelliler derneği Afyon Şube başkanı Mesut Yurt aynı zamanda engelliler gençlik ve Spor kulübü başkan yardımcısıyım. Belediye Başkanı Burcu Köksal, engellilere yönelik ciddi bir çifte standart uyguluyor. Görme engelli sporcularımız için antrenman salonu talep ettik, fakat bu talebimiz reddedildi. Aynı şekilde, kamu yararına çalışan derneğimiz için yer talebinde bulunduk ancak tasarruf tedbirleri gerekçesiyle bu da reddedildi."

‘’ÇİFTE STANDARTA MARUZ KALDIK"

Mesut Yurt, spor kulüpleri adına yaptıkları taleplerin de geri çevrildiğini vurgulayarak, "Spor kulübümüz, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu faaliyet programında yer alan golbol üçüncü lig maçları için Adıyaman’a gitmek zorundaydı. Bu doğrultuda belediyeden araç talep ettik ancak yine talebimiz reddedildi. Aynı dönemde başka bir görme engelli spor kulübüne 22 kişilik araç tahsis edildi ve sadece 8 kişiyle turnuvaya gidip geldiler. Bizim sporcu, yönetici ve antrenör sayımız ise toplamda 9 kişiydi. Normalde belediye her iki kulübe de aynı imkanı sağlayabilirdi, ancak burada da çifte standarta maruz kaldık" dedi.

‘’ALTINOKTA DERNEĞİNE HER TÜRLÜ İMKAN SAĞLANIYOR’’

Mesut Yurt, engelli bireylere ve derneklere yönelik farklı muamelelerin devam ettiğini ifade ederek şunları ekledi:

"Belediye tasarruf tedbirleri gerekçesiyle taleplerimizi reddederken, Altı Nokta Körler Derneği Afyon Şube Başkanı için 29 yıllığına bedelsiz yer tahsisi yapıldı. Ayrıca, bu başkanın özel işleri için belediyeden şoför ve refakatçi temin ediliyor. Ancak diğer engelli bireyler ve dernekler için bu tür imkanlar sağlanmıyor. Hakan Erdoğan, belediyede engelli birim sorumlusu olarak çalışıyor ve sadece onun engelli olması üzerinden her türlü imkan sağlanıyor. Diğer engellilerin ise dernek yerlerinden çıkmaları için yazı gönderiliyor. Bu tür sıkıntılar devam ediyor" dedi.

BAŞKAN KÖKSAL NE DİYECEK?

Mesut Yurt’un bu iddiaları sonrası gözler Afyonkarahisar Belediyesi'ne çevrildi. Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın, engellilere yönelik politikalarındaki bu farklılıklar ve çifte standart iddialarıyla ilgili nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

 

Haber: Nurbanu Soy