Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Şahin mesajında, imparatorluktan parçalanmamış bir devlete geçişleri sarsan ve orduyu milletin karşısına yerleştiren darbe zihniyetine sert tepki gösterdi. 27 Mayıs Darbesiyle başlayan ve vesayetin inşası olarak gördüğü 12 Eylül Darbesinin acı sonuçlarını anımsattı. 12 Eylül'ün yüz binlerce kişinin mağdur edilmesi ve yüzlerce kişinin idam edilmesi gibi sonuçları olduğunu belirten başkan, bu dönemin korku iklimi olarak tanımladığı sürecin artık sona erdiğini ve darbecilerin yargılandığını hatırlattı.

MİLLET İRADESİ GALİP GELDİ 

28 Şubat sürecinin de benzer bir zulüm çarkı olarak değerlendirildiğini söyleyen Şahin, bu ve benzeri darbeleri destekleyen zihniyetlere ve geçmişteki hatalarıyla yüzleşemeyenlere tepki gösterdi. 15 Temmuz darbe girişiminde millet iradesinin galip geldiğini vurgulayan Şahin, söz konusu iradenin her zaman yaşayacağını ifade ederek, darbeleri destekleyenlerin bir parçası olmadıklarını belirtti.

Şahin, 12 Eylül Darbesi ve dahil olduğu diğer darbe olaylarını anarak, milli iradeye yapılan her türlü müdahaleyi kınadı ve Türk Milletinin ve değerlerinin ölümsüz olduğunu dile getirerek mesajını tamamladı.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş