Gözden kaçırmayın

Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu Kuraları Çekildi: İşte Afyonspor’un rakibi!Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu Kuraları Çekildi: İşte Afyonspor’un rakibi!

Afyonkarahisar’ın eski Belediye Başkan Yardımcısı ve Afyonspor'un eski başkanlarından Süleyman Karakuş, kulübün güncel mali durumu ve borçlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Karakuş, Afyonspor için dillendirilen 60 milyon TL borcun, diğer spor kulüplerinin borçlarına oranla oldukça düşük kaldığını ifade etti.

Kendi başkanlığı döneminde Afyonspor’u borçsuz olarak bıraktığının altını çizen Karakuş, mevcut borcun da Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ve Afyonspor Yönetim Kurulu ile görüşerek üstesinden gelebileceğini söyledi.

‘’İÇİNDEN ÇIKILMAYACAK BİR DURUM DEĞİL’’

Mevcut borcun yaklaşık 20 milyon TL’sinin Afyonspor’un otel borcu olduğu yönünde bilgilerin olduğunu belirten Karakuş, bu konu hakkında, ‘’İçinden çıkılmayacak bir durum değil’’ dedi.

Karakuş, yerel bir haber sitesinde Mehmet Mühsürler'in dile getirdiği "Amatör Lig’ten takım alalım, Afyonspor’un borcuyla uğraşmayalım" teklifine de değindi. Karakuş, Amatör Lig’ten bir takımı birinci lige çıkarmanın maliyetinin 100 milyon TL olduğunu, buna karşın Afyonspor’un borcunun 60 milyon TL’olduğunu belirterek" Bu bana göre hiç mantıklı bir teklif değil. Bu borcu ödemeye belediyenin gücü var, top belediyenin inisiyatifindedir" diye konuştu.

Karakuş, Afyonspor başkanlığına tekrar talip olup olmadığı sorusunu ise net bir şekilde yanıtladı: "Ben görevimi yaptım, böyle bir talebim yok." Görevi devrettiği süreçten sonra kulübün mali durumunun yönetilebilir olduğunu ve mevcut borçların çözülebileceğini yineledi.

 

 

HABER: NURBANU SOY