Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Uydukent Selçuklu Mahallesi’nde gerçekleştirilen Bilgi Evi açılışında Afyonkarahisar Belediye Burcu Köksal, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, CHP İl Başkanı Faruk Duha Erhan, İYİ Parti İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş katıldı

Başkan Köksal, açılışta yaptığı konuşmada, "Adını genç yaşında teröre kurban verdiğimiz mesleğine tutkuyla bağlı bir öğretmenden alan şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Bilgi Evi'ni Afyonkarahisar'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

SEVGİ VE FEDAKARLIK

Konuşmasının devamında Başkan Köksal, Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatının ve fedakarlıklarının önemini vurgulayarak, "Şenay Aybüke Yalçın öğretmenlik mesleğine sadece bilgi ve beceri değil, aynı zamanda sevgi ve fedakarlık katan genç bir öğretmendi. O öğrencilerine ışık tutarken ne yazık ki hain bir saldırıda hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.

PKK’YA NE DAEŞ’ E BAŞKA TERÖR ÖRGÜTLERİNE ASLA AMA ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ


Başkan Köksal, ülkenin bütünlüğü ve milletin birliğini koruma vurgusu yaparak gelecek nesillere yönelik çalışmalara değindi ve bilgi evinin amacını şu sözlerle açıkladı: "Cumhuriyetimizin temelleri bilgi ve eğitim üzerine atılmıştır. İşte bu yüzden bilgi evimizde kız çocuklarımız başta olmak üzere tüm gençlerimizi bilgiyle donatmak, onları yarınlara en iyi şekilde hazırlamak istiyoruz. Bu bilgi evi Aybüke öğretmenimizin ideallerini ve cumhuriyetimize olan bağlılığını yaşatacak. PKK’ya ne DAEŞ’ e başka terör örgütlerine asla ama asla geçit vermeyeceğiz. “Son olarak, Burcu Köksal, katılımcılara teşekkür ederek, Şenay Aybüke Yalçın'ın babası Sadık Yalçın'a da minnettarlığını ifade etti.

GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Şehit Aybüke Şenay Bilge Evinin açılışına katılan bir diğer isim Vali Yardımcısı Mehmet Keklikti. Keklik, açılış konuşmasında şunları söyledi:  “Şehit Şenay Aybüke Yalçın Bilge Evi yeni bir atölye yeni bir okul yeni bir aile ortamı sunacaktır. Burada düzenlenen dersler, kurslar, seminerler, etkinlikler ve oyunlar ile sağlanan teknik ve akademik imkanlar sayesinde öğrencilerimiz başta olmak üzere gençlerimizin ve kadınlarımızın zamanlarını verimli ve faydalı bir şekilde geçirmelerine ayrıca kendilerini sosyal kültürel ve mesleki anlamda geliştirmelerine de imkan sağlanacaktır. Bu çerçevede Bilge Evi'nin vatandaşlarımız için önemli bir hizmet olduğunu düşünüyor. Bu hizmeti başlatan, geliştiren ve devam ettiren tüm belediye başkanlarımızı tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Konuşmasına şunları ekledi:” Ayrıca Selçuklu mahallemize kazandırılan Bilge Evimiz, şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın ismini iyi yaşatacak ve gelecek nesillere de aktaracaktır. Şehit öğretmenimizin isminin vatandaşlarımızın birçok alanda eğitim alacağı bir eğitim kurumunda yaşatılmasını çok önemli buluyor. Duyarlılıkları dolayısıyla sayın belediye başkanımıza da buradan teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Selçuklu mahallesinde şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Bilge Evi'nin hayata geçmesinde emeği geçen başta sayın belediye başkanımıza değerli belediye çalışanlarımıza ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Şehit öğretmenimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, Bilge Evi'nin şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş