Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Güvenevler Parkı, bu endişeleri bir kenara bırakmak isteyenler için bir sığınak haline geldi. Vatandaşlar, çocuklarını buraya gözleri arkada kalmadan, gönül rahatlığıyla oyun oynamaya gönderiyorlar. Güvenevler Mahallesi Muhtarı Musa Erdal Balıbey, Afyon’un en  güvenli parkı olduğunu iddia ediyor. Balıbey, güvenlik önlemlerinin ötesinde bir huzur ortamı sağlandığını ve güvenevler Parkı'nın "Afyon'un en güvenli parkı" olduğunu belirtiyor.

GÜVENLİK NASIL SAĞLANIYOR

41 yıldır Güvenevler muhtarlığını yapan Musa Erdal Balıbey ,güvenliği nasıl sağladıklarını anlattı: “  Güvenevler Parkı ortaokuldaki, ilkokuldaki çocukların öğlen yemeklerini yiyeciği bir parktır. Burada akşamları etkinlikler olur. Akşamları aileler buraya toplanır. Burada çocuklarla beraber, aileler akşam yemeği yerler. Bu parkın her türlü gideri, yapılması gereken şeyler tarafımızdan ve belediye tarafından karşılanıyor. Ben buraya bir tane aile adına çeşme yaptırdım.  Mesela buraya gelen arkadaşların büyük bir kısmı, çoluk çocuk bu mahallenin çocuğu oluyor. “

BU PARKA SURİYELİ, AFGANLI, IRAKLI GİREMEZ

Balıbey, Güvenevler Parkına yabancı uyruklu kişileri almadıklarını, dikkat ettiklerini vurgulayarak” Buraya dışarı mahallelerden, özellikle Suriyeli, Afganlı,  hayatta giremez, kesinlikle giremez. Bu parkı kulanan bu mahallenin çocuklarıdır. Burada ne olursa benim haberim olur. Size şöyle bir örnek vereyim. Bu parkta  bazen alkol  alıyorlar. En sevmediğimiz, en tasvip etmediğimiz olaylar. Etrafta oturan mahalleli, balkondan havalar yaz günü olduğu için, geç saatlere kadar balkonda oturuyorlar. Onların uyarısıyla ben emniyetten yardım isterim. Onlar da gelirler, gerekli tedbirleri alırlar."dedi.

ÜSTÜNE BASARAK SÖYLÜYORUM BURASI AFYON'UN EN GÜVENLİ PARKI

Güvenevler Parkının en güvenli park olduğunu belirten Balıbey, son olarak şunları söyledi: “Afyonumuzun en güvenli parkı. Üstüne basa basa söylüyorum. Güvenevler Mahallesi'nde üç tane park var. Bir tanesi Karayoları Parkı, geniş, yüz ölçüm olarak daha fazla. Her türlü imkan var. Ama orada farklı insanlarımızın katılımı çok oluyor. Mesela dışarıdan gelen Suriyeli, Iraklı, Afganlı bir sürü insan geliyor oraya. Bazen burada bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Ama emniyetle hep beraber, omuz omuza verdik. Bu insanların buraya gelmemesini değil, gerekli insanca oturmasını, sağa sola zarar vermemesini, insanların huzursuz olmaması açısından gerekli tüm önlemleri aldık. Şu anda da öyle. Geliyorlar, çayını kahvesini, çocuklarının parkını oynuyorlar ve gidiyorlar. Şu anda geçmiş yıllara nazaran herhangi bir taşkınlıkları, herhangi bir sıkıntı yok. Ama bu benim Güvenevleri muhtarlığım olduğu parka yabancı menşeili insan giremiyor. Her türlü güvenini sağlıyoruz. İnsanların rahat, huzurlu bir şekilde eğlenmesi için, oturması için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz.”

Haber: Elveda Mihriban Danabaş