Gözden kaçırmayın

Avrupa'da Forma Giyen Afyonlu Yıldızlar: Orkun Kökçü ve Kenan Yıldız tüm dünyanın dikkatinde!Avrupa'da Forma Giyen Afyonlu Yıldızlar: Orkun Kökçü ve Kenan Yıldız tüm dünyanın dikkatinde!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, bir süredir gündemde olan Afyonspor’un borç sorunu ile ilgili merakla beklenen açıklamayı yaptı. Köksal, yaz dönemi boyunca birçok spor dalında düzenlenen kurslarla gençlerin spora teşvik edildiğini ve şehrin spor altyapısının gelişimine katkıda bulunduklarını belirtti. Bu kapsamda, YÜNTAŞ A.Ş. Kadın Voleybol Takımı’nın kurulup 2. Lig’e katılımının sağlandığını ve Afyonkarahisar’ın spor alanındaki başarılarının devam edeceğini vurguladı.

"AFYONSPOR KARMAŞASINDAN ÇIKAMADIK"

Başkan Köksal, Afyonspor’un mevcut durumuna dair çarpıcı açıklamalarda bulunarak, kulübün karmaşık borç yapısının çözülmesi için belediye ekiplerinin yoğun çaba sarf ettiğini belirtti. Belediye başkan yardımcısının öncülüğünde, yaklaşık iki aydır Afyonspor ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını ifade eden Köksal, kulüp başkanlığı konusunda basında çıkan spekülasyonlara dikkat çekti.

Erkan Çelik hakkında ortaya atılan iddiaların ve suç duyurularının da farkında olduklarını söyleyen Köksal, geçmiş dönemlerde Afyonspor adına toplanan bağışların kulübe iletilmediğini, SGK ve Maliye borçlarının ödenmediğini belirterek, 60-70 milyon TL aralığındaki borcun bu nedenle oluştuğunu açıkladı. Bu borçlar yüzünden kulübün transfer tahtasının kapatıldığını vurguladı.

"BELEDİYE DESTEKLERİ KESİLMEDİ"

Köksal, önceki dönemlerde Afyonspor’un AKP yönetimi altında olduğunu hatırlatarak, o dönem bile futbolcu ve teknik ekip ödemelerinin yapılmadığını ve transfer yasağının devam ettiğini belirtti. Belediye Başkanı, iş insanları ve STK temsilcileriyle yapılan görüşmelerin ardından acil ödenmesi gereken 15 milyon TL'nin ödenemediğini, bu yüzden transferlerin açılamadığını ifade etti. Teknik direktör seçimi konusunda ise görüşmelerin sürdüğünü aktardı.

"LİGDE KALMAK ŞAMPİYONLUK KADAR DEĞERLİ"

Geçtiğimiz sezon AKP yönetiminin Afyonspor’a hiçbir destek vermemesine rağmen takımın ligde kalmayı başardığını hatırlatan Köksal, bu başarının şampiyonluk kadar değerli olduğunu belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Tüm zorluklara rağmen, Afyonspor’a olan desteklerinin süreceğini de vurguladı.

"AFYONSPOR HEPİMİZİN TAKIMI"

Afyonspor’un başarısının sadece Burcu Köksal’ın değil, tüm Afyonkarahisarlıların başarısı olduğunu belirten Köksal, kulübün kaderini tek bir kişiye bağlamanın doğru olmadığını söyledi. Takımın başarısının iş insanlarından siyasilerine, tüm şehrin sorumluluğu olduğunun altını çizdi.

Köksal, TSYD Başkanı Nadir Güzbey ve Afyonlu iş insanlarının desteğiyle, ligin ikinci yarısında takımın başarıdan başarıya koşacağına olan inancını da dile getirdi. "Bu takım Afyonkarahisarlılarındır ve onların desteğiyle daha büyük başarılara imza atacaktır" diyerek sözlerini sonlandırdı.