Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!Afyonkarahisar’da Türkiye Buluşmaları programı start aldı!

Kahramanmaraş, büyük bir depremin ardından yaralarını sarmaya devam ediyor. Yeni konutlar ve köy evleri, afetzedelere hızla teslim edilirken, şehirlerin yeniden inşası ve iyileştirilmesine büyük önem veriliyor. Çalışmalar, daha dayanıklı altyapıların kurulması ve yaşam kalitesinin artırılması hedefiyle yürütülüyor.

Bu kapsamda, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Başkanı Dr. Tanaka Akihiko'nun liderliğindeki bir heyetle önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Deprem sonrası yeniden ihya ve inşa çalışmalarını görüşmek üzere düzenlenen bu toplantı, iki ülke arasındaki iş birliğinin derinleştirilmesinin yanı sıra, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümüne denk geldi. Toplantıda, Japonya’nın Türkiye’ye verdiği desteğe ve sağlanan iş birliğine duyulan minnettarlık ifade edildi.

Ayrıca, gelecek nesillere daha güvenli ve yaşanabilir bir çevre bırakma amacıyla sürdürülen bu uluslararası iş birliği, iki ülkenin ortak hedeflerine hizmet ediyor. Toplantı, bölgedeki felaketlerin tekrarlanmaması temennisi ve vatandaşların yaşadığı sıkıntıların en kısa sürede giderilmesi umudu ile sona erdi.