Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Projeyle ilgili olarak geçtiğimiz aylarda Sayıştay'ın 2022 yılı raporlarında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 100 Milyon TL’ye ihale edilen teleferik ihalesinin yanlış yapıldığı, ihalenin geçerli olması için ilgili bakanın onayının gerekli olduğu duyurulmuştu. O dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ihaleye onay vermişti.

Ancak, seçimlerin ardından proje geçici olarak durmuştu. Önceki dönem Belediye Başkanı Başkan Mehmet Zeybek, projeyle ilgili olarak, "İhaleyi üç ortaklı bir firma kazandı. Bu firmanın Türkiye'de birkaç bölgede teleferik ve yamaç paraşütü işletmeleri var, yani deneyimli bir firma" açıklamasında bulunmuştu.

UNESCO’NUN TELEFERİK PROJESİNE ETKİSİ

Teleferik hattının Ulu Cami bölgesinden geçmesi nedeniyle, UNESCO, kültürel mirasın korunması için 2 milyon TL değerinde bir rapor hazırlanmasını talep etmişti.

Başkan Burcu Köksal, konuyla ilgili olarak, " UNESCO tarafımızdan Teleferik projesinde Ulu Caminin durumuyla ilgili 2 Milyon TL’ye mal olacak bir rapor istedi.  Ben de belediyemiz tarafından bu parayı ödeyemeyeceğimizi söyledim. Bu masrafı ilgili yüklenici firma üstlendi. Teleferik projemizde iptal söz konusu değil, aynen devam ediyoruz. Kültürel dokuya kesinlikle zarar vermeyeceğiz. Ayrıca, teleferik hattı boyunca Afyon Kalesi’ne doğru bir macera parkuru da yapmayı planlıyoruz" açıklamasını yapmıştı.

TELEFERİK PROJESİNDE SON DURUM NEDİR?

Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Bahadır Jurnal, teleferik projesinin son durumu hakkında bilgi verdi. Jurnal, projenin tamamlanması için tüm imkanların kullanıldığını, UNESCO'nun Ulu Cami ile ilgili taleplerinin yerine getirildiğini ve bu doğrultuda Paris’te yapılacak bir toplantıdan kültür varlıklarının Ulu Camii ile ilişkisinin görüşüleceğini aktardı.

Toplantı tarihinin belli olmadığını da aktaran Jurnal, bu toplantının sonucuna göre, projenin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve Teleferik Projesinin tamamlanacağını belirtti.

 

HABER: NURBANU SOY