Gözden kaçırmayın

Tarihi Kuyulu Camii'ne saygısızlıkTarihi Kuyulu Camii'ne saygısızlık

Çalıştaya ilimizden MHP Afyonkarahisar Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Nesrin Çelikbilek ve Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Asena Birim Başkanı Büşra Hilal Gültekin katıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin himayelerinde, "Güçlü Türk Aile Yapısı, Sağlıklı Toplum ve Lider Ülke Türkiye" vizyonuyla  "Aile Kurumu Calıştayın'da" 12 masada, 12 alt konu başlığında, alanında uzman 142 akademisyen, bilim insanı, uzman ve siyasetçi ile kadın aile ve engelli politikalarından sorumlu il başkan yardımcıları katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi tarafından, "Aile kurumunun muhafaza edilmesi, güçlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması" amacıyla düzenlenen Aile Kurumu Çalıştayı sona erdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, ATO Congresium'da düzenlenen çalıştayın, sonuç bildirgesini açıkladı. Yurdakul, çalıştayda "Türk aile yapısında değişim" ana başlığında, çekirdek aile, geniş aile, dağılmış aile, hane halkı büyüklüğü, evlilik, aile mahremiyeti, aile içi rollerdeki değişim, kadının çalışma hayatına katılımı, boşanma ve aile içi şiddet alt başlıklarının ele alındığını belirtti.

“GÜNCEL SOSYAL POLİTİKALAR ORTAYA KOYULMUŞTUR”

Demografik değişim ana başlığında ise nüfus politikaları, doğurganlık oranları, ölüm oranları, evlilik yaşı, çocuk sayısı, boşanma oranları alt başlıklarının ele alındığını vurgulayan Yurdakul, "Türkiye'de, aile yapısının değişim sürecinde, özellikle üç önemli girişimin etkili olduğu üzerinde durulmuştur. Bunlardan ilki sosyoekonomik değişim, ikincisi demografik dönüşüm, üçüncüsü ise zihniyet değişimidir. Ayrıca, Türk aile yapısına yönelen risk ve tehdit konuları da ele alınmış olup, özellikle evlilik karşıtlığı, evlilik bağı olmaksızın birlikte yaşam, çeşitli medya ve sosyal medya platformlarında aile mahremiyeti ve değerlerini sarsacak yapıda görüntü ve konulara yer verilmesi başlıklarına değinilmiştir. Sonuç olarak; çeşitli geniş sorun alanlarını kapsayıcı, çözüm üretici, kendi kültür ve medeniyet değerlerimize dayalı güncel sosyal politikalar ortaya koyulmuştur" dedi.

TESPİTLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ EL ALANINDI

Yurdakul, çalıştayda, üretim ekonomisi ve refah odaklı ekonomi politikalarında ailenin rolü ve çözüm öneren politikalar üzerinde detaylıca durulduğunu belirtti. Çalıştayda, din ve aile başlığının da ele alındığını vurgulayan Yurdakul, "İslam'ın aileye, kadın ve çocuklara verdiği önem, toplumsal yapının sağlıklı bir şekilde işlemesine yönelik getirdiği tedbirler ve uygulamalardan hareketle İslam'da aile konusu detaylı olarak tartışılmıştır. Tüm dünyada ve özellikle ülkemizde aile yapısının karşı karşıya kaldığı bireyselleşme ve ailesiz hayatın yaygınlaşması, aile içi eşitsizlikler, aile içi şiddet, evlilik yaşının gecikmesi, nikahsız birliktelikler, çocuk sayısında azalmalar ve boşanma gibi tehditler İslami kaynakların bakış açısıyla değerlendirilerek analiz edilmiştir” diye konuştu. Yurdakul, çalıştayda Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Hakkındaki Kanun çerçevesinde tespitler ve çözüm önerileri üzerine bir çalışma yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Çalıştayın sonunda programa katılan MHP Afyonkarahisar Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Av. Nesrin Çelikbilek ve Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Asena Birim Başkanı Büşra Hilal Gültekin’e birer plaket takdim edildi.

HABER: ESRA DAĞ