Gözden kaçırmayın

Dünyanın en etkili bilim insanları AKÜ’de!Dünyanın en etkili bilim insanları AKÜ’de!

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Muğla Milletvekili Gizem Öztaş, CHP Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar, Parti Meclis Üyesi Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu katıldı.

Toplantıda konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, yeni eğitim dizisi ve yapay zeka ile ilgili konularda eleştiriler getirdi. Özçağdaş, aile ve eğitim temalarını işleyen Velivizyon programının gerçeklikten uzak olduğunu ve cinsiyet ayrımcılığını pekiştirdiğini ifade etti.

OKULLARDAKİ TEMİZLİK SORUNU

Mevcut iktidarın çocukların okula aç gitmesine neden olan ekonomik politikalara dikkat çekerek, bu politikaları kınadı. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı aile dizisinin gerçeklerden uzak idealize bir eğitim ortamı sunduğunu ve asıl problemin yoksulluk olmasına rağmen bunun annenin ilgisizliği ile sunulduğuna vurgu yaptı.

Eğitim sisteminde mevcut ekonomik sıkıntıların ve öğretmenlerin karşı karşıya olduğu zorlukların da gündeme getirildiğini belirten Özçağdaş, okullardaki temizlik sorunlarına ve rehberlik hizmetlerindeki yetersizliklere değindi. Öğretmenlerin düşük maaşlarla ve prestij kaybıyla mücadele ettiğini ve bu durumun eğitimdeki kaliteyi olumsuz etkilediğini savundu.

YAPAY ZEKA BİLE İKNA OLMADI

Özçağdaş toplantıda yapay zeka ile ilgili değerlendirmelerde de bulunarak, dizinin aile ve eğitim konularındaki gerçeklik algısını pekiştirecek bir içerik sunmadığını söyledi. Ayrıca, CHP tarafından yaptırılan bir yapay zeka analizine göre, dizinin toplumsal cinsiyet rollerine vurgu yaptığını ve özellikle kadınların evdeki rollerinin altını çizdiğini aktardı. Yapay zekanın, programa dair eleştirel bir tutum sergilemesinin dikkat çekici olduğunu belirtti.

Özçağdaş son olarak şunları söyledi:"22 yıldır yönetiyorlar. Bırakın normal zekayı, yapay zekayı bile ikna edememişler. Zaten yapılan bütün araştırmalarda AK Parti seçmenine de ikna edemedikleri gözüküyor. Çünkü AK Parti seçmeninin sadece %19’u eğitimde göreceği bir başarı var diyor. Geri kalan %81 eğitim başarısız diyor. Tabii yapay zeka adına da üzgünüm, bunların ne yapacağı belli olmaz."

Haber: Elveda Mihriban Danabaş