Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

 Tarihi  Anadolu Selçuklular zamanında Orta Anadolu'daki Konya ve Akşehir gibi kritik yerleşim yerlerinde başlayan ve daha sonra Beylikler ve Osmanlılar döneminde Batı Anadolu'da yaygınlaşan camii günümüzdeki görüntüsü vatandaşı rahatsız etmeye başladı.

SAYGISIZCA DAVRANIŞLARA KARŞI ÖNLEMLER ALINMALI

Ne yazık ki, bu tarihi mirası ziyaret eden pek çok turist, caminin dış duvarlarının bazı kişiler tarafından sprey boyalarla çizilmiş olmasının yarattığı istenmeyen manzarayla karşılaştı. Sprey boya ile yapılan grafitiler, tarihi yapının duvarlarına zarar verdi ve halkın yoğun tepkisini çekiyor. Yıkıcılığın bu şekilde tarihi bir yapıya zarar vermesi, kültürel mirasın nasıl korunması gerektiği konusunda yeniden tartışmaları gündeme getirdi.

Yapının inşa kitabesinin olmaması, onun tarihiyle ilgili bilgileri sınırlı tutuyor olsa da, bu durum onun tarihi değerini azaltmıyor. Yetkililer ve vatandaş,tarihi yapıları korumak için daha sıkı önlemler alınmasını ve bu tür saygısızca davranışlara karşı farkındalık oluşturulmasını talep ediyorlar. Tarihi Kuyulu Camii'ne yapılan bu zararlı müdahale, kültürel mirasın korunmasının önemini bir kez daha vurguluyor.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş