Gözden kaçırmayın

Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu Kuraları Çekildi: İşte Afyonspor’un rakibi!Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu Kuraları Çekildi: İşte Afyonspor’un rakibi!

Afyonkarahisarlı futbolcular Orkun Kökçü ve Kenan Yıldız, Avrupa futbol sahnesinde sergiledikleri başarılı performanslarla manşetlere taşındı. Orkun, Benfica'da yaptığı asistlerle, Kenan ise Juventus formasıyla Şampiyonlar Ligi tarihine geçerek adından söz ettirdi.

Juventus forması giyen 19 yaşındaki Afyonlu futbolcu Kenan Yıldız, bu hafta Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazdı. Juventus'un sahasında PSV'yi 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada, takımının ilk golünü atan Kenan, bu golle Juventus tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç futbolcu unvanını elde etti. Daha önce bu rekor, Juventus efsanelerinden Del Piero'ya aitti.

Kenan, bu sezon Juventus formasıyla çıktığı 5 maçta 1 gol ve 2 asist kaydederek dikkatleri üzerine çekti. Genç yıldız, sahada sergilediği performansla hem Juventus teknik ekibinin hem de futbol otoritelerinin takdirini kazandı.

ORKUN KÖKÇÜ, BENFİCA’DA ASİST KRALLIĞINA KOŞUYOR

Bir diğer Afyonlu futbolcu, Benfica forması giyen Orkun Kökçü, performansıyla göz doldurmaya devam ediyor. Bu hafta oynanan Santa Clara maçında Kerem Aktürkoğlu’na yaptığı asistle dikkatleri üzerine çeken Orkun, takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Ayrıca kornerden yaptığı asistle Benfica'nın 3. golüne de katkı sağladı.

Yeni teknik direktör Bruno Lage yönetimindeki Benfica'da, 4-3-3 sisteminde daha özgür bir rol üstlenen Orkun, 82 dakika sahada kalarak pas grafiği ve asist yeteneğiyle takımının önemli isimlerinden biri haline geldi. Ligde 3 asistle zirvede olan Kökçü, Amadora karşısında da 1 gol atmayı başardı.

Orkun, Casa Pia karşısında alınan 3-0’lık galibiyette de 2 asist yaparak kupada da adından söz ettirdi.